Ontvangst Duitse delegatie, 06/10/2008

Op maandag 6 oktober 2008 haalde het Vlaams Ruraal Netwerk zijn beste Duits boven. Op vraag van Carsten Klenke, permanent vertegenwoordiger van de regio Saxen in Brussel, organiseerden we voor circa 18 personen een uitstap in het Vlaamse Leaderland. Door de veelzijdigheid van de groep (naast regionale en lokale overheden waren ook vertegenwoordigers van de landbouwers, Leadergroepen, ILE-gebieden en banken aanwezig) werd gezorgd voor een diverse daginvulling.

Het Galgenhof in Eeklo vormde onze eerste stop. Johan de Beule van ProNatura leidde ons rond op het terrein en vertelde ons meer over duurzaam energiegebruik. Daarna trokken we verder naar het Streekhuis Heldenpark, waar Bart van Herck de Saksische delegatie meer vertelde over het ontstaan van het merk “Meetjesland… maak het mee”. Maarten De Smet lichtte ons in over het LEADER-gebied Meetjesland-Leie-Schelde en kon al onmiddellijk linken leggen met het bezoekende LEADER-gebied Delitzscher Land. Wie weet komt hier wel een mooie samenwerking uit …

Tot slot trokken we nog naar het Plattelandscentrum in Sint-Laureins, waar Luc Feussels ons meer vertelde over de werking van het Plattelandscentrum en we de dag afsloten met een lekkere maaltijd van regionale producten.