LAB Platteland - Merksplas Kolonie (Antwerpen)

27 maart 2018

Ben je actief op het Antwerps platteland? Heb je goede ideeën om het Antwerps platteland te verbeteren? Ben je op zoek naar samenwerking met anderen, tips en tricks van experten en ervaringsdeskundigen? Of wil je al wat meer weten en mee nadenken over de volgende programmaperiode? Kom dan op 27 maart naar Merksplas kolonie!

Ben je een nieuwkomer in de plattelandswereld, dan krijg je de kans om de basiskennis van onze plattelandssubsidies op te pikken, maar krijg je ook mee hoe je dossier beoordeeld zal worden en kan je in gesprek gaan met mensen die het voor jou al met succes deden.

Ben je al een (beetje een) expert, dan kan je kennis maken met de eerste contouren van de nieuwe programmaperiode en daarover mee van gedachten wisselen. Maar je kan je eerste projectideeën ook afstemmen met verschillende experten in ons expertencafé.

Voor de liefhebbers van erfgoed en unieke landschappen, voorzien we in de namiddag ook nog een fietstocht langs enkele plattelandsrealisaties in en rond de kolonies van Merksplas en Wortel, bijna UNESCO-werelderfgoed !

Wij hebben er alvast veel zin in, en hopen je te mogen verwelkomen in Merksplas kolonie. Opgelet, zowel voor de studiedag als voor de fietstocht zijn de plaatsen beperkt. Snel inschrijven dus !

Programma

09.00 uur: Ontvangst

09.30 uur: Welkom en toelichting door Peter Bellens, gedeputeerde voor Plattelandsbeleid

09.45 uur:

Sessie beginners: Plattelandssubsidies voor dummies

Sessie experten: Wat brengt de toekomst ? Vooruitblik op PDPOIV

10.30 uur: Hoe wordt je dossier bekeken ?

11.00 uur: Expertencafé: toets je eerste projectideeën af bij experten in subsidies, communicatie, landbouw, erfgoed, natuur, toerisme....

Leer van goede voorbeelden. Ga in gesprek met promotoren van lopende projecten en leer alle kneepjes kennen.

12.30 uur: Ludieke afsluiter

13.00 uur: Lunch met lokale producten

14.00 uur: Fietstocht door de kolonies voor wie dat wenst

Inschrijven

Inschrijven kan via de website van provincie Antwerpen.