Acht bloementelers bouwen samen een webshop

Maar liefst 25.000 rozenstruiken staan ​​in de serre van de ‘Van Biesen rozenplantage’ in de Vlaamse gemeente Opwijk. Door het warme weer groeiden de rozen extra snel. Wat normaal een zegen is, was nu een ramp. Als het hoofdseizoen begint, moest de plantage gesloten blijven vanwege het coronavirus.

“We zijn een webshop gestart met zeven collega-bloementelers: ‘Bloemen direct van de kweker’. We hebben geluk dat onze zoon een website-ontwikkelaar is”, zegt Danielle Bovyn. “Op drie dagen tijd is de website helemaal uit de grond gestampt. De bestellingen worden aan huis geleverd in de streek rond Opwijk. Betalingen gebeuren via overschrijving waardoor er geen fysiek contact is met klanten.”

Dit zijn collega-bloemenkwekers, maar tegelijkertijd ook concurrenten.

Ze helpen elkaar nu omdat ze allemaal hetzelfde probleem hebben en hun verliezen zoveel mogelijk proberen te beperken. We kunnen dus spreken van een ongeziene collegialiteit. Het is een unieke samenwerking die veel lof kreeg van hun klanten. Hun initiatief werd snel ontdekt, zo bleek uit berichten op op RingTV, PlattelandsTV, de nationale krant en Radio 2.

Meer info

Foto's (Copyright: 'Rozenkwekerij Van Biesen')

Campagnebeeld van het initiatief 'bloemen recht van bij de kweker'

 

Twee mensen staan tussen de rozen op sociale afstand

 

Bloemen die te koop waren via de webshop