Zomer-editie nieuwsbrief: Agroforestry in Vlaanderen | VLIF-steun korte keten | Platteland speelt in op coronacrisis

Geniet van de zomer!

Corona weerhoudt er ons nog steeds van om fysieke evenementen voor u te organiseren. Gelukkig bestaan er heel wat digitale alternatieven. Op die manier kunnen we u via deze nieuwsbrief, Facebook en onze website op de hoogte blijven houden van het reilen en zeilen op het platteland. Blijf dus zeker onze website in de gaten houden!

“De stap naar agroforestry was niet zo heel groot omdat we sowieso al heel veel werken met beheerovereenkomsten.”

Landbouwer Dirk Michiels legde een boslandbouwsysteem aan en plantte 330 fruitbomen op zijn biologisch pluimveebedrijf in Halen. De bomen zijn nu nog jong, maar nog even en ze zorgen voor schaduw en beschutting voor de kippen. Want biologische kippen horen te scharrelen in de buitenlucht. 

“Ga er met hart en ziel voor, anders lukt het niet. Ook niet met steun.”

Dankzij de coronacrisis zien hoevewinkels hun verkoop stijgen. Als landbouwer kunt u een bepaald percentage VLIF-steun krijgen voor investeringen in de korte keten. Wij luisterden naar het verhaal van jonge landbouwer Mathieu van Hoeve Engelenveld in Kinrooi. 

Vlaams platteland speelt creatief in op coronacrisis

Iedereen kampt nog steeds met de gevolgen van de coronacrisis, niet het minst onze Vlaamse land- en tuinbouwers. COVID-19 heeft bij velen van ons de spitsvondigheid vergroot. We verzamelden daarom enkele creatieve land- en tuinbouwprojecten, maar ook andere plattelandsprojecten!

Nuttige info