Lente-editie nieuwsbrief: Wedstrijd Prima Plattelandsproject 2021 | West-Vlaamse korte keten | Acht Vlaamse goede voorbeelden | Plastic voetafdruk verkleinen

Win jij onze wedstrijd 'Prima Plattelandsproject 2021'?

Ben jij ook zo trots op jouw initiatief met steun van PDPO III, zoals een innovatief project in de landbouw, een duurzame investering, agromilieu-klimaatmaatregelen, een inspirerend LEADER-project, agroforestry ...? Neem dan zeker deel aan onze wedstrijd ‘Prima Plattelandsproject 2021’ en vertel jouw verhaal! Alle praktische info vind je terug op onze website. Veel succes!

"We moeten de mensen terug naar de landbouwer brengen.”

Het West-Vlaamse PDPO III-project 'Farmer Business+' speelt in op de behoeften van de consument. Er is onder andere een heel praktische inspiratiegids voor land- en tuinbouwbedrijven opgesteld. Laat je meenemen in het verhaal door de beide dames die ons te woord stonden. 

Rural Inspiration Awards: acht Vlaamse inzendingen

Onze collega’s van het Europees Netwerk voor Plattelandsontwikkeling organiseerden in het voorjaar opnieuw de wedstrijd ‘Rural Inspiration Awards’. Er waren vier categorieën. Vanuit Vlaanderen dienden wij maar liefst acht inspirerende projecten in. 

Biologisch afbreekbare mulchfolies om plastic voetafdruk te verkleinen

Ongeveer 80% van het plasticafval is afkomstig van plasticfolie (mulchfolie). Een Spaanse Operationele Groep onderzoekt nieuwe technieken om de afbraak van mulchfolie te versnellen. Lees meer over het EIP-project

Nuttige info