5th NRN Meeting _ Amsterdam Rural Forum

Het Netwerk Platteland heeft in samenwerking met het ENRD het Amsterdam Rural Form georganiseerd. Dit ging door op 11 en  12 mei en er waren zo’n 150 deelnemers van over de hele EU, waaronder mensen van het Europees Ruraal Netwerk (ENRD) de nationale rurale netwerken, kunstenaars, wetenschappers, ondernemers, enzovoort. 

Het overkoepelende thema van dit event was ‘re-connecting’. Dit werd door professor Erik Mathijs (keynote speaker) van de KU Leuven omschreven als: “In the transition to a sustainable future, we have to overcome the divides between agriculture and nature, the urban and the rural, the producers and the consumers. In other words, we have to overcome an ecological, an social and a cultural divide”.

Daarnaast was de doelstelling van dit event ook om de verschillende perspectieven van plattelandsontwikkeling te benadrukken, een nieuwe manier van netwerken aan te reiken, de rol van kunst en cultuur in rurale ontwikkeling te onderzoeken, het delen van voorbeelden en ideeën, elkaar inspireren en discussiëren hoe deze voorbeelden kunnen worden gebruikt om meer stakeholders te betrekken en de communicatie efficiënter te maken.

Tijdens het event werden ook twee toneelstukken opgevoerd: ‘Wij Varkenland’ van Lucas De Man en een preview van een toneelstuk van Bright O. Richards.

Via deze link kunt u naar de website van het ENRD waar u de presentaties over de '5th NRN Meeting' kunt terugvinden.

Via deze link kunt u naar de website van het Netwerk Platteland waar u de presentaties over het 'Amsterdam Rural Forum' kunt terugvinden.