Europa in je buurt – 3 mei 2015

Op zondag 3 mei 2015 sloegen de vier Europese Fondsen in Vlaanderen, de vijf Vlaamse provincies en de steden Antwerpen en Gent de handen in elkaar in het kader van ‘De Dag van Europa’. Doorheen heel Vlaanderen werden onder de titel ‘Europa in je Buurt’ allerlei activiteiten georganiseerd waar u kon beleven wat Europa bij jou in de buurt betekent. Je kon allerlei leuke dingen beleven en meer leren over de verschillende Europese projecten.

In Antwerpen hebben een 300-tal mensen op de Groenplaats meegedaan aan de quiz of met het maken van een stickerpuzzel. Daarnaast stond er ook een wandeling in de Cadix-wijk op het programma.

In Hasselt werden dan weer twee rondleidingen georganiseerd die startten in de popupshop.

De locatie van ‘Europa in je buurt’ in Vlaams-Brabant was Huizingen. Hier werd het evenement gekoppeld aan de provinciale wandeldag, waardoor er automatisch heel wat mensen aanwezig waren. Daarnaast werd er ook een fietstocht ingericht, en werden rondleidingen georganiseerd.

In Tielt werd naast een fiets- en wandelzoektocht ook een circusworkshop, een quiz en een projectenmarkt georganiseerd.

De stad Gent was het toneel voor ‘Europa in je buurt’ in Oost-Vlaanderen. Op verschillende locaties werden projecten getoond, activiteiten georganiseerd …

Ondanks het mindere weer, waren er in totaal meer dan 1400 deelnemers over de vijf provincies.