Verslag dag van Europa - 7 mei 2017, Gent

Op zondag 7 mei 2017 vond de campagne 'Europa in je buurt' plaats. Tijdens deze jaarlijkse campagne slaan de 4 Europese Fondsen (EFRO, ESF, ELFPO en EFZMV) in Vlaanderen, de vijf Vlaamse provincies en de steden Antwerpen en Gent de handen in elkaar.

De ‘Dag van Europa’ wordt jaarlijks op 9 mei gevierd. Op 9 mei 1950 werd de Schuman-verklaring namelijk voorgesteld. Robert Schuman, de toenmalige Franse minister van buitenlandse zaken, presenteerde zijn idee om een nieuwe vorm van politieke samenwerking te starten opdat de eenheid en vrede in Europa kon worden bewaard. Hij stelde voor om een Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal op te richten. De fundamenten voor de huidige Europese Unie werden daarmee gelegd. Met het initiatief ‘Europa in je buurt!’ herdenken we ook in Vlaanderen dit historisch moment.

Dit jaar kon u ons terugvinden in de stadshal van Gent, waar we allerhande leuke activiteiten voor u in petto hadden. U kon er uzelf laten schetsen of uw kleine hartendief laten grimeren, maar u kon er ook terecht voor enkele leuke interactieve activiteiten rond onze fondsen. Wie bij ons even kwam piepen, kreeg ook een mooi bloemetje mee naar huis.

Meer informatie vindt u via www.europainjebuurt.be.