Goedgekeurde West-Vlaamse LEADER-projecten

LEADER Midden-West-Vlaanderen

De nieuw goedgekeurde projecten

  • streven naar kennisoverdracht en innovatie binnen de reguliere en/of biologische land-, tuin- en bosbouwsector, - komen de profilering en promotie van de streekidentiteit ten goed
  • en/of willen armoede en kwetsbaarheid in de landbouw- en plattelandsgemeenschap aanpakken.

In totaal ontvangen ze 287.873,93 euro Europese, Vlaamse en provinciale steun.

Gemeente Hooglede ontvangt voor het project ‘Aanpassingswerken D’oude statie' Gits met het oog op het scheppen van een multifunctioneel gegeven’ 100.000,00 euro.

Westtoer gaat samen met de provincie West-Vlaanderen aan de slag binnen het project ‘Landschapspark Bulskampveld vertelt… - Het verhaal van een streek’ waarvoor zij samen op 96.250,00 euro kunnen rekenen.

Joke Goemaere zal met een Leadersteun van 49.178,88 euro een ‘Dorpsboerderij’ in Schuiferskapelle oprichten.

Het Tieltse Mivalti vzw mag met 42.445,05 euro op hun achterliggende terreinen het ‘Belevingspad Gruuthuse’ aanleggen dat voor iedereen toegankelijk is.

LEADER Westhoek

Ook bij Leader Westhoek werden projecten goedgekeurd. Zij krijgen in totaal 159.010,50 euro Europese, Vlaamse en provinciale steun.

Huifkar Diksmuide biedt huifkartochten met trekpaarden aan vanuit Vladslo en de Ijzerboomgaard voor groepen, families, scholen, verenigingen en individuen.
Mensen met een handicap en rolstoelgebruikers zijn steeds welkom. Hiervoor krijgt Chris Musseeuw 14.890 euro Leadersteun.

Syntra West ontvangt 24.522,50 euro steun voor het project ‘Westhoekverhalen’. Het doel van het project is het ontwikkelen van een ruim en vernieuwend aanbod aan toeristische producten binnen de verhaallijnen van de Westhoek waarbij storytelling in al zijn facetten het instrument bij uitstek wordt. Kleinschaligheid en innovatie staan hierbij centraal.

Voor het project van ‘Boeren in de Moeren, vroeger en nu… een familiaal verhaal van melkveebedrijf naar kaasboerderij’ ontvangt Martine Denoo van De Moerenaar 24.750 euro. Zowel individuele bezoekers als groepen leren in het landbouw- en kaas educatief centrum het verhaal van melk tot kaas kennen.

Ontwikkeling site d’ Hofstee van vzw De Vleugels wil op een laagdrempelige manier een ontmoetingsruimte creëren voor jong en oud zodat de site voor iedereen toegankelijk én aantrekkelijk wordt. Ze krijgen hiervoor 36.156 euro Leadersteun.

Stad Diksmuide ontvangt voor hun project ‘Van inspraak naar samenwerking’ 24.375 euro. Met dit traject zoeken ze nieuwe vormen van participatie en samenwerking tussen de lokale overheid en burgers. Samen ontwikkelen ze een impactkader zodat ze beter kunnen inschatten wat de gevolgen van bepaalde keuzes zijn.