Projectoproep provinciale plattelandsprojecten en LEADER - provincie Oost-Vlaanderen

Het Provinciaal Managementcomité van de provincie Oost-Vlaanderen lanceert samen met de Plaatselijke Groepen LEADER een nieuwe oproep voor projecten die de leefkwaliteit op het Oost-Vlaamse platteland verbeteren.

Voor de provinciale plattelandsprojecten is dit de laatste oproep van de huidige programmaperiode 2014-2020. Er is een budget van 1,3 miljoen euro beschikbaar (Omgevingskwaliteit en Platteland Plus) voor cofinanciering van projecten die passen binnen het Uitvoeringsplan voor het Oost-Vlaamse platteland.

Voor LEADER moeten de projecten aansluiten bij de Lokale Ontwikkelingsstrategie van het gebied:

  • Grensregio Waasland met een beschikbaar budget van 485 000 euro
  • Vlaamse Ardennen met een budget van 582 000 euro
  • het Meetjesland waar 903 000 euro beschikbaar is.

Voor alle subsidiemaatregelen geldt een maximale cofinanciering van 65 %.

Hoe indienen

Heb je een idee? Bekijk de stappen voor aanmelding of de subsidiewijzer per gemeente, en vul vóór 2 april (12u 's middags) het aanmeldingsformulier in.

Deadline voor indiening is 1 oktober (12u 's middags) via het e-loket. De goedgekeurde projecten kunnen starten vanaf 1 januari 2020.

Netwerkmomenten

Dit jaar geen traditionele speeddate, wel regionale infomomenten en een gerichte workshop over ruimtelijke kwaliteit en participatie.

Regionaal infomoment – Ronse – 14 februari 2019
Regionaal infomoment – Sint-Gillis-Waas – 18 februari 2019
Regionaal infomoment – Kaprijke – 25 februari 2019
Workshop participatief inrichten van ontmoetingsplaatsen – regio Gent - 14 maart 2019 (binnenkort meer op www.plattelandsloket.be)