Projectoproep 2019 - PG Kempen en Maasland

De Plaatselijke Groep Kempen en Maasland heeft op 27 maart 2019 een nieuwe projectoproep gelanceerd. Met deze nieuwe projectoproep kan de Plaatselijke Groep in totaal € 400.000 besteden aan projecten die ingepast kunnen worden in de volgende thema's en maatregelen van de lokale ontwikkelingsstrategie:

Thema bodem- en waterbeheer

  1. Verbeteren van de bodemkwaliteit en -beheer
  2. Verbeteren van de waterkwaliteit en -kwantiteit
  3. Kennisoverdracht ter bevordering van het gebruik van duurzame technieken en processen in het kader van bodem- en waterbeheer

Thema Landbouw- en natuureducatie

  1. Verbeteren van het aanbod aan landbouw- en natuureducatie*
  2. Het ondersteunen van belevingsvolle en educatieve activiteiten en belevingselementen naar het grote publiek

*Gezien de specifieke problematiek in het Leadergebied, worden preventieve en sensibiliserende projecten rond de wolf en everzwijnen als een meerwaarde gezien binnen de maatregel ‘Verbeteren van het aanbod aan landbouw- en natuureducatie’.

De projectconcepten (max 3 A4’s) dienen uiterlijk 15 mei 2019, 16u te worden ingediend bij het Leadersecretariaat. Een goedgekeurd project kan tot maximaal 65 % Leadersteun genieten. Goedgekeurde projecten kunnen ten vroegste starten op 1 november 2019, met een uitvoeringsperiode tot 30 juni 2022. Meer informatie kan u vinden op platteland.limburg.be (klikken op PDPOIII - PG Kempen en Maasland). U kan op deze website tevens de noodzakelijke documenten, waaronder de Lokale Ontwikkelingsstrategie en het aanmeldingsformulier ‘projectconcept’ met ‘handleiding’, downloaden.