5 jaar agrobeheercentrum Eco² - demo Koester de Koolstof

Agrobeheercentrum Eco² bestaat 5 jaar en gaat op tour! Het komende jaar zullen we halt houden in alle 5 Vlaamse provincies en hierbij onze werking voorstellen gekoppeld aan een terreinbezoek of demo moment van een lopend project. Onze eerste halte is Limburg waar we onze werking van de afgelopen en toekomstige jaren zullen voorstellen en er vindt een demo plaats in kader van het Leaderproject ‘Koester de Koolstof’.

In het project ‘Koester de Koolstof’ zijn we aan de slag gegaan met de toepassing van de restfractie uit beheerde houtkanten als bodemverbeteraar. Hiervoor worden versnipperde beheerresten van houtkanten in de toplaag van akkerlanden ingewerkt met als doel het organische stofgehalte te verhogen en het bodemleven te verbeteren.

We stellen dan ook graag onze voorlopige resultaten voor, gekoppeld aan een demo over de praktische toediening en inwerking op de akker.

Programma

  • Verwelkoming door Inge Moors, gedeputeerde voor landbouw & platteland
  • Presentatie 5 jaar Eco² in Limburg
  • Presentatie Koester de Koolstof in Haspengouw
  • Demomoment toediening van houtsnippers
  • Receptie met een hapje en een drankje

Voor wie 

Alle geïnteresseerden

Waar

Cultuurhuis Den Dries, Groenplaats 20, 3890 Gingelom (Klein-Vorsen)

Wanneer

Woensdag 22 november vanaf 14u.

Inschrijven

Inschrijven kan tot 20 november door je aanwezigheid te bevestigen via mail. Graag een mailtje naar brecht.lammensagrobeheercentrum.be