Infodag 'Duurzame energie in het Meetjesland: houtige biomassa'

Met het stijgend bewustzijn rond klimaatverandering, groeit de vraag naar alternatieve, duurzame energiebronnen. Op vele plaatsen in Vlaanderen worden projecten rond deze thematiek op poten gezet. In het Meetjesland slaan Agrobeheercentrum Eco² en Regionaal Landschap Meetjesland de handen in elkaar om vanuit hun expertise een antwoord te bieden op deze vraag.

In het kader van het LEADER-project "Hout = goud" organiseren Agrobeheercentrum Eco² en Regionaal Landschap Meetjesland een demonstratie rond het oogsten en verwerken van houtige biomassa. Dit pilootproject heeft als doel om het gebruik van houtige biomassa als duurzame energiebron en het ecologisch verantwoord beheer van de houtkanten binnen het Meetjesland te promoten.

Op de infodag willen ze dieper ingaan op het hoe en waarom van duurzaam hakhoutbeheer en hoe je zelfs als persoon of organisatie kan deelnemen aan deze cyclus. Verder kan men die dag de beheerwerken eens van naderbij bekijken. De uitnodiging vindt u ook via deze link.

Waar en wanneer?

29 november 2017 om 14 uur in de Vakebuurtstraat 267/A te Maldegem. Er zijn parkeermogelijkheden in de Vakebuurtstraat of het nabijgelegen veldwegje.

Programma

14u00 - 14u30: Ontvangst

14u30 - 15u00: Voorstelling project "Hout = Goud"

15u00 - 15u30: Terreinbezoek

15u30: Napraten met hapje en drankje

Wij raden aan om aanpaste kleding en schoeisel mee te brengen.