Infosessies over plattelandssubsidies in provincie Antwerpen

Heb je een goed idee voor het versterken, vernieuwen of verduurzamen van jouw stukje platteland? En heb je veel zin om daar samen met anderen uitvoering aan te geven? Voor bewoners, ondernemers, organisaties en lokale besturen in de provincie Antwerpen zijn er verschillende subsidieprogramma’s platteland gefinancierd door de provincie, Europa en Vlaanderen. Wil je weten binnen welk plattelandsprogramma jouw idee past? Volg dan hun inspiratiesessies en ontdek wat de mogelijkheden zijn.

Laat je inspireren

In de week van 22 tot 26 februari 2021 inspireren en informeren RURANT vzw en de provinciale dienst Platteland je tijdens verschillende online infosessies. Na een algemene introductie over de verschillende subsidieprogramma´s (Omgevingskwaliteit, Platteland+ en LEADER) op maandag, volgen er in de daaropvolgende dagen thematische sessies over open ruimte, veerkrachtige dorpen, korte keten en lokale landbouw.

Elke sessie heeft dezelfde ingrediënten: een woordje uitleg van gedeputeerde Kathleen Helsen, inspirerende cijfers over uitdagingen, bestaand beleid en filmpjes en getuigenissen van eerder goedgekeurde projecten. Na de sessies ben je klaar om zélf aan de slag te gaan en te komen tot een goed plattelandsproject! 

Pitch je idee op vrijdag 26/2

Geïnspireerd? Pitch dan op vrijdag je eigen idee en krijg meteen feedback van de subsidiecoördinatoren. Dit idee mag nog ruw en onaf zijn. Na de inspiratieweek heb je nog tijd om het verder uit te werken. Kies jouw moment op vrijdag 26/2 en vat op het inschrijvingsformulier je idee samen in drie woorden.

Project indienen?

Wil je een project indienen? Volg dan zeker de sessie op maandag! In welke fase jouw idee zich bevindt, maakt niet uit. De thematische sessies op dinsdag, woensdag en donderdag kunnen jouw ideeën nog beter laten opborrelen en rijpen.  

Samengevat

  • maandag 22/2/2021, 13 – 15 uur: inspiratiesessie 1: algemene introductie tot de plattelandssubsidies
  • dinsdag 23/2, 13 – 15 uur: inspiratiesessie 2: veerkrachtige dorpen
  • woensdag 24/2, 13 – 15 uur: inspiratiesessie 3: open ruimte
  • donderdag 25/2, 13 – 15 uur: inspiratiesessie 4: korte keten & lokale landbouw
  • vrijdag 26/2, 9 - 16.30 uur: projectidee pitchen: kies jouw moment!

Inschrijven is mogelijk op de website van Rurant vzw