Projecten in de kijker uit LEADER-gebied Hageland+

Nieuwe projecten

In het voorjaar werden maar liefst 15 nieuwe LEADER-projecten goedgekeurd. Van investeringssubsidies voor trage wegen tot aandacht voor vrijwilligerswerk; stuk voor stuk boeiende projecten die het Hageland ondersteunen en versterken.
De oproep 2018 vind je hier.

Relax & Run

Op zondag 16 juli organiseert de gemeente Linter voor de tweede keer de loopwedstrijd Relax & Run. Het event zag het licht als een LEADER-project. Het parcours voor de ochtendjogging werd dit jaar volledig vernieuwd.
Na de inspanning kan iedereen genieten van streekproducten en een gratis festival met lokale (cover)bands. 

2e editie Dwars door het Hageland

De wielerwedstrijd 'Dwars door het Hageland' trekt op 5 augustus 2017 weer van Aarschot tot Diest langs de onverharde wegen en bospaden van de streek. LEADER-project 'Hageland Warm Wielerland' zet de Hagelandse streekidentiteit extra in de verf tijdens dit event.
De dag erna, op zondag 6 augustus, krijgen liefhebbers de kans om hetzelfde parcours als dat van hun wielerhelden te rijden.

VIK op het Gordelfestival

VIK, ofwel Very Important Kid, zal op 3 september aanwezig zijn op het Gordelfestival. Dit keurmerk voor kindvriendelijke events is een initiatief van Boerenrock, ondersteund door LEADER-subsidies. VIK zet op het Gordelfestival een heus kinderdorp op met grimeurs, volksspelen, kookworkshops en zelfs een wereldrecordpoging appelhappen… 
Lees hier meer over VIK.

Sociale Kruidenier Bierbeek

In het voorjaar opende De Sociale Kruidenier een nieuw winkelpunt in Bierbeek. Dit winkelpunt, in het kader van LEADER-project Bierbeek kom uit je kot, is het eerste op het Vlaams-Brabantse platteland. Sinds eind januari kan iedereen er iedere woensdag tussen 10u en 16u komen winkelen.
Waar? Ave Regina, Klein Park 1, Lovenjoel.

De Soepkar Diest

Vanaf deze zomer is Diest een soepkar rijker. Op de officiële inhuldiging van de volkstuin, waar de groenten voor de soep gekweekt worden, werd het project al voorgesteld aan het publiek. Momenteel wordt de bakfiets nog wat verfraaid en daarna is hij klaar om te starten met de soepverkoop!

Opening gemeenschapshuis Dassenaarde

Het gemeenschapshuis in Dassenaarde opent op zaterdag 19 augustus officieel de deuren van hun gloednieuwe gebouw! Deze nieuwbouw zal benut worden door diverse organisaties en scholen doorheen het jaar. LEADER Hageland+ ondersteunt zowel de bouw als de plaatsing van het buitenmeubilair.

Bron: Nieuwsbrief LEADER Hageland+

Meer informatie vindt u op de website www.hagelandplus.be.