Inspiratiebrochure Prima Plattelandsproject PDPO III - kandidaturen 2021

Inspiratiebrochure 'Prima Plattelandsproject PDPO III' - kandidaturen 2021

In 2021 organiseerden we de wedstrijd ‘Prima Plattelandsproject PDPO III’. Met dit initiatief wilden we goede voorbeelden van plattelandsprojecten en –activiteiten in het kader van PDPO III, inclusief de overgangsperiode 2021-2022, in beeld brengen. Er waren maar liefst zes verschillende thema’s.

In totaal werden 25 projecten ingediend over de verschillende thema’s heen van de wedstrijd ‘Prima Plattelandsproject PDPO III’. Na een ontvankelijkheidstoets waren er nog 24 kandidaturen in de running, en klaar voor een provinciale juryronde. Na die provinciale jurering bleven er nog 14 kandidaturen over en duidde een experten-jury één winnaar per thema aan. Beide jury’s beoordeelden de projecten op basis van uitzonderlijk belang, verdienste, maar ook hefboomfunctie en/of vernieuwend karakter. Daarbovenop was er ook een publiekswinnaar!

                                                          Logo Prima Plattelandsproject PDPO III

De prijsuitreiking vond plaats in het najaar van 2021, en is nog steeds te herbekijken op YouTube. Naast promotie en een mand vol heerlijke streekproducten, kunnen de winnaars ook een professionele reportage van hun project laten maken.

De winnaars komen uit vier verschillende provincies. We kunnen dus spreken van een mooie geografische spreiding. Deze wedstrijd maakt ook duidelijk welke diverse projecten mogelijk zijn dankzij PDPO-steun. Deze brochure geldt dan ook als inspiratiebron.