Bee-O-Logisch toont nut van ecologisch tuinieren

Zaterdag organiseert de provincie Antwerpen samen met K.H.Kempen in Geel de tweede editie van Bee-O-Logisch. Bezoekers komen er alles te weten over het verschil tussen klassiek en ecologisch tuinieren in twee demonstratietuinen en worden gewezen op het belang van de honingbij in een ‘biehal’. Op die manier willen de organisatoren de resultaten van twee LEADER-projecten aan het grote publiek voorstellen.

In het kader van het project 'Ecologisch? Dat is toch logisch' werden twee demonstratietuinen aangelegd. De ene is een klassieke tuin en de andere toont het ecologisch alternatief. In de tuinen werd wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar de invloed van bestrijdingsmiddelen op nuttige insecten en de aantrekkingskracht van bepaalde planten voor bepaalde insecten. De biehal werd gebouwd voor het project 'Een tandje BIJ voor de imkerij', om mensen bewust te maken van de noden van de imkerij en het belang van de honingbij.

"We gebruiken te veel bestrijdingsmiddelen in onze tuinen en dat vormt een groot probleem voor het milieu en de bijenpopulatie", stelt gedeputeerde voor Landbouw en Platteland Peter Bellens. "Mensen moeten geïnformeerd worden over problemen met bestrijdingsmiddelen en het historische, ecologische en economische belang van de bijen in de streek. Bezoekers van Bee-O-Logisch zullen handige tips meekrijgen die zorgen voor een ecologische, soortrijke tuin vol streekeigenplanten en dieren. Het zal de natuur en het landschap van het platteland ten goede komen."

Geïnteresseerden kunnen tijdens Bee-O-Logisch ook terecht op een standenmarkt met verschillende verenigingen in ecologisch tuinieren. Het evenement vindt plaats op de campus van K.H.Kempen in Geel, op zaterdag 2 juni van 10 tot 17 uur.

Bron: Vilt, 31 mei 2012