Activiteitencentrum KLJ Nieuwrode

Categorieën

Jaar

2016

Provincie

Vlaams-Brabant

Projectgegevens

Projectkost

89 016,32 euro

Promotor

VZW Jeugdlokalen KLJ Nieuwrode

Duurtijd

01/01/2016 - 30/09/2017

Maatregel

  • LEADER
  • Leefbare dorpen

Plaatselijke Groep

PG Hageland+

Situering

We hebben de ambitie om het nieuwe lokaal van de jeugdbeweging KLJ Nieuwrode uit te bouwen tot een volwaardig activiteitencentrum én jeugdverblijfcentrum. Als activiteitencentrum willen we gericht zijn op een gedifferentieerde dienstverlening voor alle regionale verenigingen. Bovendien willen we onze bestaande accommodatie verder uitbouwen tot een hedendaags jeugdverblijfcentrum dat zowel door jeugdgroeperingen als groepen van privépersonen en lokale bedrijven en diensten kan gebruikt worden.

Om deze doelstellingen te bereiken wordt de bestaande infrastructuur verder uitgewerkt en aangepast aan de noden en behoeften van de diverse partners die betrokken zijn bij ons aanbod en infrastructuur.

Doelstellingen

Met dit project probeert de VZW drie grote doelstellingen te behalen. Allereerst wil men het gebouw volledig afwerken en zo een kwaliteitsvolle jeugdbeweging aanbieden. Dit wordt voornamelijk met de schilderwerking en de installatie van een goed ventilatiesysteem bereikt. Vervolgens wil men door middel van de aankoop en plaatsing van een industriële keuken het gebouw verhuren aan grote groepen die tevens kunnen overnachten.

Als derde en laatste wil de vzw met de bouw van een berghok, het installeren van zitbanken en de implementatie van multimedia in de polyvalente ruimte het breder gebruik van organisaties, ondernemers en andere verenigingen uit het dorp mogelijk maken.

Uitvoering

VZW Jeugdlokalen KLJ Nieuwrode

Contactpersoon

Gert Van der Meiren
Groenstraat 35
3221 Nieuwrode
016 56 32 64

Locatie