Beklemtoning en afscherming van de steunpilaren in de speelloods van de Grabbelpas en van de jeugdverenigingen

Categorieën

Thema

Dorpskernvernieuwing

Jaar

2012

Provincie

Vlaams-Brabant

Locatie

Glabbeek

Assen

As 4

Projectgegevens

Projectkost

5.341,70 euro

Promotor

Gemeente Glabbeek

Duurtijd

01/09/2012 - 31/10/2012

Situering

In Glabbeek, een plattelandsgemeente van 2678 ha, gelegen in hartje Hageland, hebben momenteel 5.250 dorpsgenoten hun thuis. Verweven tussen de zeskerkdorpen bepalen landbouw en fruitteelt het typische beeld. Hiertussen kronkelt een uitgebreid net van fiets- en wandelwegen. De zachte recreant kan hier volop genieten van het gevarieerde en volgens de seizoenen wisselende landschap.

Een sterk uitgebouwd verenigingsleven en de nodige accommodatie staan gedurende het ganse jaar borg voor een ruim aanbod van activiteiten op het vlak van jeugd, sport, cultuur en toerisme. Dankzij een goed uitgebouwd gemeentelijk en vrij onderwijs en buitenschoolse kinderopvang, kunnen de Glabbeekse kinderen dicht bij huis het lager onderwijs in de beste omstandigheden doorlopen.

Een stukje uit de dorpskern van Glabbeek ligt he voormalige militaire domein langs de Steenbergestraat te Glabbeek. Dit terrein is ruim 6 ha groot en wordt door de gemeente in 1999 aangekocht. Op dit terrein bevinden zich een 7-tal loodsen. Deze loodsen hebben alleen een verschillende bestemming: enkele loodsen worden gebruikt door de technische dienst, één loods is ingericht als verkeerspark waar de kinderen van alle scholen uit de omgeving verkeersles krijgen, in één loods is het containerperk ingericht, één loods wordt ter beschikking gesteld aan alle verenigingen van Glabbeek voor de opslag van materiaal, één loods wordt gebruikt als speelloods voor de grabbelpas en de KSJ.

Onderhavige aanvraag heeft betrekking op de inrichting van deze laatste loods. De loods wordt tijdens de vakantieperiode gebruikt voor de grabbelpaswerking. De KSJ Glabbeek heeft tijdens het schooljaar wekelijks zijn activiteiten in deze loods. Daarnaast wordt de loods aak regelmatig gebruikt voor andre evenmenten zoals jeugdfuiven, boogschietwedstrijd, handelsbeurs, vertrekplaats voor tractorenrondrit en paardenkoetstochten...

Doelstellingen

  • Versterken van de leefbaarheid in de plattelandskernen van Hageland
  • Stimuleren en verbreden van de economie op het platteland
  • Versterken van de toeristisch-recreatieve sector in Hageland
  • Vrijwaren en versterken van het basiskapitaal in Hageland

Uitvoering

Gemeente Glabbeek

Contactpersoon

Wouter Heeren
Grotestraat 33
3380 Glabbeek
016/77 29 28