Bijzondere picknickplaatsen met (in)zicht op Haspengouw

Categorieën

Thema

Toerisme

Jaar

2013

Provincie

Limburg

Locatie

Sint-Truiden

Assen

As 4

Projectgegevens

Projectkost

82.885,00 euro

Promotor

Stad Sint-Truiden

Duurtijd

01-12-2013 - 31-12-2014

Situering

Dit dossier investeert zowel in basiskwaliteit en duurzaamheid als in innovatieve en creatieve beleving en wil van rustplaatsen, startplaatsen, picnickplaatsen bijzondere sites maken die (in)zicht geven op Haspengouw. Wij willen innoveren door te zorgen voor sterke verhalen, authentiek genieten en zintuigelijke belevingen op diverse rustplaatsen langs wandel- en fietsroutes.

Er is een duurzame basisuitrusting bestaande uit rust- en picknickfaciliteiten en een informatiebord met gegroepeerde informatie.

Sommige locaties zijn geschikt voor picknicks met vrienden of familie en worden uitgerust met meerdere picknickbanken en bijzondere acties zoals de pop-up verhalenverteller, of www.bikelove.be

Een aantal locaties zijn gelegen op een kindvriendelijke omgeving en worden uitgerust met leuke doe-dingen en sprookjestochten op vaste data.

Andere locaties liggen op een kruispunt van wandel- en fietslussen met een veelheid van borden. Deze informatie integreren tot een geheel met meer respect voor de omgeving is een belangrijke doelstelling van het project. In overleg en rekening houdend met de diverse wensen van andere partners willen wij de borden verzamelen op een informatiedrager die wat look&feel betreft aansluit met Kastanje.org en met RLHV.

Doelstellingen

  • de basisinfrastructuur te verbeteren zodat een beter onderhoud mogelijk is en de toeristen altijd kwalitatief kunnen genieten van de omgeving;
  • Kleine originele belevingselementen toe te voegen zodat deze plaatsen bijzondere plaatsen worden om te rusten;
  • overzichtelijke, eenvormige en interessante duiding te geven over de historiek, het belang en het landschappelijke kader van de sites.
  • Op diverse locaties gespreid over het toeristisch seizoen bijzondere acties te organiseren om de belevingswaarde te vergroten:
  1. “bikelove.be” met romantische picknickkaart alle dagen van het jaar
  2. “op sprookjestocht”met kindvriendelijke wandelkaarten en historische figuren die elke laatste zondag van de maand kinderen  verhalen vertellen op diverse locaties
  3. “Pop-verhalenverteller”: elke vrijdag van september op een locatie die via sms wordt bekendgemaakt waar bezoekers de lokale verhalen leren kennen en waarderen

Uitvoering

Stad Sint-Truiden

Contactpersoon

Hilde Hendricx
Grote Markt z/n
3800 Sint-Truiden
011/70 18 18