DE HOF'kens: Opzetten van Vrijwilligersnetwerk

Categorieën

Jaar

2019

Provincie

Limburg

Projectgegevens

Projectkost

20 029,20 euro

Promotor

Stad Hamont-Achel

Duurtijd

03/01/2019 - 31/03/2021

Maatregel

  • LEADER
  • Leefbare dorpen

Plaatselijke Groep

PG Kempen-Maasland

Situering

De oprichting van een vrijwilligersnetwerk zodat hulpbehoevenden en senioren kunnen tuinieren maar vooral zodat zij deze samentuin kunnen beleven in hun ruime vrije tijd. De organisatie van activiteiten in deze samentuin door de verschillende partners zoals Velt, Tuinhier, Terra-Therapeutica, de Landelijke Gilde. Het hebben van belevingselementen in deze rolstoeltoegankelijke samentuin zodat deze tuin een ontmoetingsplaats zal zijn voor alle lagen van de bevolking.

Doelstellingen

  • een vrijwilligersnetwerk oprichten voor mensen met een beperking/senioren te helpen bij het tuinieren.
  • Dat mensen met een beperking/senioren 2-wekelijks een activiteit hebben in de samentuin waarop zij aanwezig kunnen zijn. Idealiter wordt de frequentie van het aantal activiteiten of het tuinieren of aanwezig zijn in de samentuin verhoogd. Dit is afhankelijk van het aantal en welke vrijwilligers zich kandidaat stellen voor in dit netwerk te fungeren. 
  • Deze georganiseerde activiteiten hebben tot doel dat de groep hulpbehoevenden en senioren in de samentuin niet tot hun lot worden overgelaten. Zodat deze groep uit hun isolement geraakt maar ook dat deze groep plezier beleeft in deze samentuin.
  • Deze samentuin zal in eerste plaats ook een belevingstuin zijn voor de hulpbehoevenden en senioren. Maar ook voor alle lagen van de bevolking zal deze plaats een ontmoetingsplaats zijn.

Uitvoering

Stad Hamont-Achel

Contactpersoon

Caroline Dreezen
Stad 40
3930 Hamont-Achel
011 52 05 22