De Schaapskooi: ontwikkelen van een innovatieve bedrijfsvorm, waarbij educatie en regiobeleving centraal staat.

Categorieën

Thema

Plattelandsonwikkeling

Jaar

2012

Provincie

Antwerpen

Locatie

Kasterlee

Assen

As 4

Projectgegevens

Projectkost

40.397,50 €

Promotor

De Schaapskooi

Situering

In de vroegere boerderij van zijn grootouders, wil Benny zijn schapenbedrijf verder uitbouwen. Voorlopig beperkt het bedrijf zich tot natuurbeheer via begrazing in samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) en Natuurpunt. In een latere fase zal ook een samenwerking rond begrazing opgestart worden met de gemeente Kasterlee.De verdere uitbouw van het schapenbedrijf vertaalt zich in het opstarten en uitbaten van een gastenverblijf (classificatie: gastenkamers). De oude stallen werden gerenoveerd, en verbouwd tot 2 studio’s en een gemeenschappelijke ruimte. De studio’s kunnen 8 mensen herbergen: 1 studio voor 2 personen en 1 studio voor (een gezin van maximum) 6 mensen. De grote studio is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De gemeenschappelijke ruimte zal gebruikt worden voor vergaderingen, tentoonstellingen, ontvangstruimte voor scholen, ...

Doelstellingen

Met de realisatie van de logies wordt ingespeeld op een groeiende vraag naar plattelandslogies. Hierbij wordt vooral gezocht naar beleving en authenticiteit. De gasten van de Schaapskooi worden onthaald in een echte Kempense sfeer, kunnen letterlijk en figuurlijk proeven van wat onse streek te bieden heeft. Deze regiobeleving wordt ook uitgedragen naar andere doelgroepen (bedrijven, verenigingen, …).
Het belangrijkste aspect is echter educatie. Educatie over het plattelandsleven, over landbouw in verschillende vormen, over onze streekidentiteit. En educatie in de letterlijke zin van het woord: praktijkervaring voor studenten dierenzorg.

 

Contactpersoon

Benny en Ans De Busser - Geboers
Heidriesstraat 1
2460 Lichtaart - Kasterlee
0496 78 65 07