De Westhoek : Smart Hub for AgroCleantech

Categorieën

Jaar

2015

Provincie

West-Vlaanderen

Projectgegevens

Projectkost

198 331,00 euro

Promotor

Inagro vzw – innovatieplatform Agreon

Duurtijd

01/07/2015 - 31/12/2017

Maatregel

  • LEADER
  • Kennisoverdracht en innovatie

Plaatselijke Groep

PG Westhoek

Situering

Om de ambitie waar te maken om van de Westhoek dé AgroCleantech regio te maken is communicatie een sleutelbegrip. Om deze communicatie te ontwikkelen is het concept Agreon als innovatiecluster gelanceerd. De communicatie moet op verschillende fronten en niveaus ontwikkeld worden:  

  • Gericht op de kmo’s die zich kunnen inschrijven in het verhaal van AgroCleantech

  • Tussen de kmo’s onderling en met O&O en Agro om samenwerking te stimuleren om sneller tot betere agrocleantech-oplossingen te komen  

  • Gericht vanuit de kmo’s naar AGRO om zich te kunnen profileren als betrouwbare en relevante leverancier van agrocleantech

  • Gericht op O&O om hen te stimuleren te investeren in projecten in de Westhoek-regio

  • Vanuit de Westhoek naar de kmo’s om de Westhoek te profileren als regio die mooie troeven biedt om te ondernemen in AgroCleantech. 

Binnen dit Leaderproject worden deze communicatielijnen uitgebouwd, vertrekkend vanuit het perspectief van de Westhoek en de kmo’s die in de Westhoek (willen) ondernemen.

Doelstellingen

Direct : zorgen voor (her)kenbaarheid van Agreon in de Westhoek, zowel bij bedrijven, als bij land- en tuinbouwers, zorgen voor consulentherkenning, verlagen drempel bij kmo’s m.b.t. agrocleantech vragen.

Indirect : de Westhoek positioneren als AgroCleantech topregio, extra werkgelegenheid in de regio, verdere verduurzaming van de land- en tuinbouwsector.

Uitvoering

Inagro vzw – innovatieplatform Agreon

Contactpersoon

Stefaan Serlet
Ieperseweg 87
8800 Rumbeke - Beitem
051 27 32 24

Locatie