Doorstarters zijn vechters - pilootproject

Categorieën

Jaar

2016

Provincie

Antwerpen

Projectgegevens

Projectkost

37 470,50 euro

Promotor

KVLV-Agra Antwerpen

Duurtijd

01/01/2016 - 30/06/2018

Maatregel

  • LEADER
  • Armoede en kwetsbaarheid

Plaatselijke Groep

PG Kempen-Oost

Situering

KVLV-Agra wil zich richten naar de L&T-bedrijven in moeilijkheden, de optie om te stoppen zo positief mogelijk benaderen en een goed doorstarttraject uitwerken. Jammer genoeg is het zo dat tal van L&T-bedrijven hun activiteiten stop (moeten) zetten ten gevolge van een structurele crisis. Diegenen die moeten stoppen op een leeftijd waarin je nog beroepsactief hoort te zijn hebben vragen over hoe het nu verder moet. Stoppen is echter ook een kans tot herstarten. Dit wordt vaak op het moment zelf niet zo gepercipieerd en de juiste weg vinden is ook geen sinecure. Als KVLV-Agra richten we ons in de eerste plaats naar de land- en tuinbouwsters maar binnen dit project zijn ook hun partners welkom.

Doelstellingen

Algemeen willen we het feit dat het  vandaag de dag voor sommige L&T bedrijven een goede zaak is hun activiteiten te stoppen en een nieuwe weg in te slaan bespreekbaar maken, het taboe doorbreken. Hiervoor willen we een 3-tal getuigenissen afnemen. We wensen alle L&T bedrijven in de Kempen Oost kennis te laten maken met deze getuigenissen. Aanbieden van vormingsmomenten om L&T bouwers die eraan denken te stoppen nuttige en concrete tools aan te reiken om dit zo goed mogelijk te doen. Organisatie van een info- en jobbeurs waarop alle  L&T bouwers uit de Kempen Oost uitgenodigd worden om kennis te maken met de verschillende mogelijkheden na het stoppen van de L&T activiteit. Het uitwerken van een draaiboek om gelijkaardige initiatieven efficiënter te laten verlopen.

Kortom binnen het project zijn er 4 doelstellingen:

  • Doorbreken van het taboe rond stoppen in L&T
  • Organiseren van vormingssessies en workshops
  • Organiseren van een info- en jobbeurs
  • Uitwerken draaiboek

Doelgroep

  • Alle land- en tuinbouwsters in het Leader gebied Kempen Oost en hun partners
  • Alle bestuursleden van KVLV-Agra in het Leader gebied Kempen Oost: zij kunnen enerzijds het project uitdragen maar kunnen ook een sensibiliserende rol spelen (de goede raad van een collega sla je minder makkelijk in de wind als wanneer het een buitenstaander betreft).

Uitvoering

KVLV-Agra Antwerpen

Contactpersoon

Kathleen Janssen
Nonnenstraat 12 bus 2
2200 Herentals
0479 96 18 92

Locatie