Dorpskernvernieuwing deelgemeente Rummen (Geetbets) - fase 1

Categorieën

Thema

Dorpskernvernieuwing

Jaar

2011

Provincie

Vlaams-Brabant

Locatie

Hageland

Assen

As 4

Projectgegevens

Projectkost

118.387,00 euro

Promotor

Gemeentebestuur Geetbets

Duurtijd

01/01/2010 - 31/12/2013

Situering

Langs de ene zijde van de Ketelstraat, tussen de Vrije basisschool en de pastorij wenst de gemeente een groene zone te creëren, waar toeristen en inwoners op de zitbank tot rust kunnen komen na een wandeling en fietstocht.

Door het aanleggen van petanquebanen wordt de samenkomst van mensen gestimuleerd.

Tegelijkertijd wordt een parking(1) aangelegd toegankelijk voor wagens, mobilhomes en gehandicapten.Langs de andere zijde van de Ketelstraat, langs de sporthal “De Warande” wenst de gemeente een multifunctioneel sportterrein, een lummelhoek en skateterrein aan te leggen.Tegelijkertijd wordt ook de parking(2) heraangelegd.

Doelstellingen

De heraanleg van dit park, het creëeren van een speelruimte petanque voor senioren, de uitbouw van een mooie fietsrustplaats, zijn allemaal acties die Rummen als Hagelandse dorpskern aantrekkelijker maken om te wonen. Het uitzicht zal enorm veranderen. Vooreerst dient het perceel ontruimd te worden van struiken, de aanleg van de beschreven parking, opfrissen van de bestaande grot-kapel, aanleg van petanquebanen, aanleg van het terrein met de nodige zitbanken. Dit zal ook de lokale economie (in eerste plaats de horecauitbating aan de sporthal) ten goede komen.

Het project richt zich naar iedereen, ongeacht te leeftijd. Alzo wenst de gemeente de samenhorigheid tussen de inwoners en bezoekers te bevorderen. Het project zal de inwoners van Rummen trots maken op hun mooie dorpskern. En zij zullen met Hagelandse fierheid de bezoekers en toeristen op een gastvrije manier kunnen ontvangen.

Dit parkje zal één van de weinige rolstoeltoegankelijke parkjes in het Hageland zijn. Dit maakt dat de uitstraling over het Hageland wel eens groter zou kunnen zijn dan verwacht.

Uitvoering

Gemeentebestuur Geetbets

Contactpersoon

Johan De Ruyter
Dorpsstraat 7
3450 Geetbets
011/58.65.64