Duurzame renovatie sanitaire voorzieningen Sportpark De Heide

Categorieën

Jaar

2020

Provincie

Vlaams-Brabant

Projectgegevens

Projectkost

60 000 euro

Promotor

Gemeente Bekkevoort

Duurtijd

01/01/2020 - 30/06/2022

Maatregel

  • LEADER
  • Leefbare dorpen

Plaatselijke Groep

PG Hageland+

Situering

Sportpark De Heide omvat twee voetbalterreinen, een Finse piste, twee petanquebanen, een beachvolleyveld, een beweegroute, een sanitaire blok en een kantine. Heel wat verenigingen maken gebruik van sportpark De Heide voor hun activiteiten. Zo gebruiken zowel voetbalclub KK Bekkevoort als VC Bekkevoort de terreinen en sanitaire voorzieningen voor trainingen en wedstrijden. De Finse piste lokt veel lopers. En ook de petanqueterreinen hebben veel succes bij de senioren. Nieuw sinds september 2019 is de beweegroute. Ook heel wat evenementen gaan door op deze locatie, dit zijn zowel gemeentelijke activiteiten als activiteiten van verenigingen.

Al deze verenigingen, sporters en bezoekers maken gebruik van de sanitaire voorzieningen op sportpark De Heide. Deze voorzieningen zijn niet meer aangepast aan de huidige noden. Zowel op gebied van energiebeheersing als op gebied van veiligheid scoren deze lokalen volstrekt onvoldoende.

Door de ouderdom van het gebouw en het intensief gebruik dringt een renovatie zich op. Door een energiebesparende renovatie van het gebouw kunnen alle gebruikers genieten van veilige en aangepaste sanitaire voorzieningen.

Doelstellingen

  • De gemeente Bekkevoort voorziet extra kansen en mogelijkheden om een optimaal vrijetijdsaanbod te kunnen garanderen door te voorzien in veilige en aangepaste infrastructuur.
  • De gemeente Bekkevoort investeert in duurzaamheid bij bouw of renovatie van gemeentelijk patrimonium.

Uitvoering

Gemeente Bekkevoort

Contactpersoon

Annelies Heusdens
Eugeen Coolsstraat 17
3460 Bekkevoort
013 46 05 65

Locatie