Duurzame renovatie verenigingslokalen Oude Jongensschool Molenbeek deel 2

Categorieën

Jaar

2019

Provincie

Vlaams-Brabant

Projectgegevens

Projectkost

270 622,47 euro

Promotor

Gemeente Bekkevoort

Duurtijd

15/06/2019 - 30/06/2022

Maatregel

  • LEADER
  • Leefbare dorpen

Plaatselijke Groep

PG Hageland+

Situering

De lokalen van de Oude Jongensschool Molenbeek worden momenteel gebruikt door KLJ Molenbeek-Wersbeek, fanfare 'De Eendracht', jeugdband 'The Mutes', rockband 'Rotzak' en als stockageplaats voor toneelvereniging 'Bekkevoorts Volkstoneel'. De huidige lokalen zijn niet meer aangepast aan de activiteiten van de verenigingen. Zowel op gebied van energie als op veiligheid scoren de lokalen onvoldoende. De bestaande lokalen zijn door hun intensief gebruik en door hun ouderdom in een staat terecht gekomen dat een renovatie zich opdringt.
Door een energiebesparende renovatie van het gebouw krijgen de gebruikers een veiliger onderkomen, aangepast aan hun noden. Bijkomend wordt het grasveld gelegen achter en naast het gebouw aangelegd en in gebruik genomen als groene ruimte/speelplein, omheind met streekeigen kleine landschapselementen.

Doelstellingen

  • De gemeente Bekkevoort voorziet extra kansen en mogelijkheden om een optimaal vrijetijdsaanbod te kunnen garanderen door te voorzien in veilige en aangepaste infrastructuur.
  • De gemeente Bekkevoort investeert in duurzaamheid bij bouw of renovatie van gemeentelijk patrimonium.
  • De gemeente Bekkevoort houdt bij de bouw en renovatie van gemeentelijk patrimonium rekening met de fysieke toegankelijkheid.

Uitvoering

Gemeente Bekkevoort

Contactpersoon

Annelies Heusdens
Eugeen Coolsstraat 17
3460 Bekkevoort
013 46 05 65

Locatie