Inclusiespeeltuin en fietsvriendelijke sporthalomgeving

Categorieën

Jaar

2018

Provincie

Vlaams-Brabant

Projectgegevens

Projectkost

79 310,00 euro

Promotor

Gemeente Glabbeek

Duurtijd

01/01/2018 - 31/12/2018

Maatregel

  • LEADER
  • Streekidentiteit

Plaatselijke Groep

PG Hageland+

Situering

Buitengewoon beleven:
De speeltuin aan de sporthal ter Linde, Tiensesteenweg 196a te 3380 Glabbeek, willen wij aanpassen aan de extra behoeften voor g-sport en aan de toekomstige sociale woonwijk die gaat gerealiseerd worden. Waarom deze speeltuin inclusief maken? We merken in onze scholen een stijgend aantal andersvaliden, Het feit dat wij G-sportkampen organiseren en dat er andersvaliden-organisaties zijn die in onze gemeente activiteiten uitvoeren beweegt ons om dit project te realiseren. Natuurlijk is het ook een mooie upgrade voor alle kinderen in onze gemeente. Het tweede deel van ons project op deze locatie komt er na vele opmerkingen. Er is geen fietsenstalling te vinden voor de recreatieve of sportieve fietser. De sporthal ligt echter op een mooie toeristische route en in de buurt van een fietsknooppunt. We willen dan ook de omgeving aangenamer maken voor deze mensen opdat de locatie uitnodigt voor een passage of kort bezoek.

Doelstellingen

  • Versterken van de kwaliteit en de vitaliteit van het platteland 
  • Een ontmoetingsplek aanbieden om en het sociale contact te bevorderen tussen inwoners, de recreatieve fietsers, toeristen in een gezellige ontspannende, veilige omgeving. 
  • Speelmogelijkheden aanbieden voor kinderen met extra aandacht voor inclusie waardoor de drempel verlaagd wordt om mindervaliden te integreren in onze samenleving.

Uitvoering

Gemeente Glabbeek

Contactpersoon

Wouter Heeren
Grotestraat 33
3380 Glabbeek
016 77 29 28

Locatie