Klein Postel

Categorieën

Jaar

2015

Provincie

Antwerpen

Locatie

Mol

Projectgegevens

Projectkost

200 000,00 euro

Promotor

Marc Van den Borne

Duurtijd

02/01/2015 - 01/07/2016

Maatregel

  • Versterken omgevingskwaliteit en vitaliteit van het platteland door investeringen
  • Aandacht voor kwetsbare groepen op het platteland

Situering

 

Klein Postel biedt zinvolle dagbesteding voor personen met een ondersteuningsnood. Wij organiseren belevingsgerichte activiteiten op de boerderij en de minipaardenstoeterij. Klein Postel is tevens een bezoekerscentrum waar instellingen, tehuizen voor personen met een handicap en rusthuizen een fijne namiddag kunnen doorbrengen op het platteland en kunnen snoezelen of actief bezig zijn met de minipaardjes. Uniek aan dit project is de rolstoelvriendelijke toegankelijkheid van het gebouw, zoals het sanitair, keuken, recreatiezaal, maar vooral ook de verwarmde binnenpiste met speciale sportvloer, de stallen en het erf. Door de verzorgingskamer met douchebrancard kunnen ook instellingen met zwaar behoevende personen zonder zorgen op bezoek komen.

 

Doelstellingen

 

Investeringsdoelstelling : het ombouwen van de bestaande infrastructuur tot een aangepaste multifunctionele hal.

Lange termijndoelstelling

  1. Dag- of activiteitencentrum: doel is werken aan een verhoogd zelfwaarde gevoel voor mensen met een ondersteuningsnood, door hen een zinvolle en boeiende dagbesteding aan te bieden waarin ze bij zichzelf nieuwe mogelijkheden en vaardigheden kunnen ontdekken. De boerderij, de minipaarden en de prachtige omgeving zijn een middel dat wij willen gebruiken om tot bovenvermelde doelstelling te komen (zie ook uitgebreide missie en visie in bijlage).
  2. Bezoekerscentrum: het aanbieden van een ontspannende en interessante daguitstap op het platteland voor mensen met een ondersteuningsnood, waar aangepast sanitair en verzorgingsruimte aanwezig is, en de activiteiten tegemoetkomen aan hun noden en mogelijkheden (knuffelen, verzorgen en wandelen met de minipaardjes). De bezoekersmomenten richten zich vooral naar instellingen voor mensen met een beperking en rusthuizen.

 

Uitvoering

Marc Van den Borne

Contactpersoon

Van den Borne Marc
Hoge Schouw 25
2400 Mol
014 37 82 15

Locatie