Maquette vestenwandeling

Categorieën

Thema

Recreatie en Toerisme

Jaar

2011

Provincie

Vlaams-Brabant

Locatie

Hageland

Assen

As 4

Projectgegevens

Projectkost

4.960,00 euro

Promotor

Stad Landen

Duurtijd

01/01/2011 - 30/04/2011

Situering

De Stad Landen beschikte in het verleden over oude muren (de vesten) die rondom de oude stad liepen, met drie poorten in. Deze vesten zijn nu niet meer zichtbaar, maar zijn wel geografisch en cartografisch terug te vinden in het stadsbeeld en de stadsplanning. Er zijn bovendien een aantal straatnamen die hiernaar verwijzen (Op de Muur, Onder de Muur,…).

 

In 1211 viert de stad Landen zijn 800-jarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan is er een project voorbereid waarbij er een Vestenwandeling in Landen wordt ingericht, waardoor toeristen en recreanten –zowel jong als oud- via infoborden ingelicht worden over het verleden van de stad. Deze Vestenwandeling loopt via het traject van de oude omwalling en geeft een historisch inzicht in de ontwikkeling van een klein-stedelijk gebied in het Hageland. 

Het startpunt van deze wandeling is naast het Bezoekerscentrum Rufferdinge. Naast de aanmaak van de toeristische infoborden is er een maquette voorzien die visueel aangeeft hoe de vesten vroeger liepen. Bezoekers van de toeristische dienst en het bezoekers-centrum kunnen zich zo oriënteren vooraleer de wandeling in het centrum aan te vatten

Doelstellingen

De gekende duurzaamheidseffecten situeren zich voornamelijk op het vlak van het materiaal: zowel de infoborden als de maquette worden gemaakt in duurzaam materiaal.

Daarnaast geeft de maquette in het Bezoekerscentrum Rufferdinge de gelegenheid aan de huidige generatie om de wandeling visueel te beleven en te vatten in een breder stadskader.

Uitvoering

Stad Landen

Contactpersoon

Johan De Rocker
Stationsstraat 29
3400 Landen
011/880316