Meet&Feelfood Meetjesland, Leiestreek en Schelde

Categorieën

Thema

Educatie

Jaar

2010

Provincie

Oost-Vlaanderen

Locatie

Gent

Assen

As 4

Projectgegevens

Projectkost

79.500,00 euro

Promotor

UGent Faculty of Bioscience Engineering, Departement Agriculture Economics

Duurtijd

01/01/2010 - 30/06/2012

Situering

Meet & Feelfood Meetjesland, Leiestreek en Schelde wil samen met andere partners een kennisplatform opzetten om een nationaal initiatief te organiseren dat de kwaliteiten van dit Leadergebied op het vlak van voeding in al haar aspecten in de belangstelling stelt met enerzijds een internationaal onderzoek naar de haalbaarheid van masteropleiding in gastronomische wetenschappen met UGent en anderzijds de realisatie van een multimediale drager die dit streefdoel visueel ondersteund. Het doel is een opleidings - en vormingscentrum voor al diegenen die innovatief actief zijn in de landbouw, oog hebben voor biodiversiteit en werken aan organische relatie tussen gastronomie en wetenschap.

Doelstellingen

  • door de installatie van een taskforce 'Gastronomie' komen tot het creëren en het realiseren met alle partners van een opleiding van Master in gastronomische wetenschappen waarvan onze regio een belangrijke partner kan worden in een stuk opleiding en praktijk. De opleiding in onze regio in een internationale context kan onze voedingsregio promoten op diverse manieren en ook ambassadeurs opleiden welke onze streek en producten mee promoten in al hun toepassingen.
  • de realisatie van een visuele drager die ons gebied uitstraling heeft als het vlakke land van voeding, verhalen en gebruiken leidt zeker tot MEET&FEELFOOD Meetjesland, Leiestreek en Schelde. Het is niet alleen goed voor de interne promotie van ons gebied als voedingsregio maar kan ook gebruikt worden voor externe promotie in binnen en buitenland.

Uitvoering

UGent Faculty of Bioscience Engineering, Departement Agriculture Economics

Contactpersoon

Prof.dr. Xavier Gellynck
Coupure links 653
9000 Gent
09/264 59 23