Multifunctionele gebruikersruimte verenigingen Kortenaken

Categorieën

Jaar

2016

Provincie

Vlaams-Brabant

Projectgegevens

Projectkost

50 000 euro

Promotor

Dirk Appeltants

Duurtijd

04/01/2016 - 31/12/2016

Maatregel

  • LEADER
  • Leefbare dorpen

Plaatselijke Groep

PG Hageland+

Situering

 

De bestaande KLJ-KSA lokalen in de Hoekstraat te Kortenaken worden verbouwd naar een multifunctionele gebruikersruimte voor verschillende verenigingen van gemeente Kortenaken.

 

Doelstellingen

 

Het vernieuwen van dit lokaal is volgens het gemeentebestuur van Kortenaken, een prachtig project dat de jeugdvorming en huisvesting van lokale verenigingen in deze landelijke omgeving zeker de nodige ondersteuning zal geven:

  • Zoals de naam van één van de vereniging- Katholieke Landelijke Jeugd- al zegt zijn dit jongeren uit een landelijke gemeente die in groep leren genieten van de streek en al wat ze te bieden heeft.
  • De interlokale samenwerkingen (jaarlijks Zomerkamp +weekenduitstappen,bosdropping, bosspel,...), met andere landelijke gemeentes plaatst het project ook binnen een ruimer {landelijk) kader dan Kortenaken alleen.
  • De KLJ en KSA kan zich verder ontwikkelen en ook andere activiteiten gaan overwegen binnen het nieuwe lokaal {muziekgroepen huisvesten, buurtactiviteiten voor jong én oud,...) Dit zijn voorstellen die reeds lang op tafel liggen,maar steeds ingeperkt werden door de gebrekkige accommodatie.
  • Ook de diverse buurtactoren die dit wensen {vnl. hobbycursussen, petanquespelers,...) kunnen gebruik maken van het lokaal.
  • Het gemeentebestuur zal er daarenboven op toezien dat de hoofdgebruikers {KLJ en KSA) nieuwe initiatieven uit buurt of regio positief begeleid en ondersteunen/aanmoedigen waar nodig. Hierbij hoor t ook een huishoudelijk reglement waar eenieder moet instemmen. Dit geeft sociale controle en een garantie voor het in orde houden van gebouwen.

Uitvoering

Dirk Appeltants

Contactpersoon

Dirk Appeltants
Dorpsplein 35
3470 Kortenaken
011 58 62 77

Locatie