Multifunctionele jeugdruimte Leffinge

Categorieën

Jaar

2016

Provincie

West-Vlaanderen

Locatie

Leffinge

Projectgegevens

Projectkost

1 241 226,28 euro

Promotor

Gemeentebestuur Middelkerke

Duurtijd

01/01/2016 - 01/12/2017

Maatregel

  • Versterken omgevingskwaliteit en vitaliteit van het platteland door investeringen
  • Leefbare dorpen

Situering

Bouwen van een multifunctioneel gebouw waar de buitenschoolse kinderopvang en de chiro van Leffinge kunnen in gehuisvest worden. Tevens kunnen de nabij gelegen scholen en andere verenigingen uit het dorp gebruik maken van de multifunctionele zaal.. Het is een antwoord op de noden ivm jeugdruimte in Leffinge en tevens een waardevolle aanvulling op de ruimte in het cultureel centrum De Zwerver.

Doelstellingen

 

De gemeente wil met dit gebouw de diverse noden op het vlak van huisvesting voor de jeugd in Leffinge lenigen.

Zo wordt er huisvesting geboden aan de grootste jeugdbeweging van Middelkerke zodat haar werking, die voor het hinterland heel belangrijk is, bestendigd en zelfs uitgebreid kan worden.  Chiro Leffinge is in het hinterland belangrijk voor de sociale cohesie en biedt ontspannings- en ontmoetingsmogelijkheden aan meer dan 130 kinderen en jongeren.

Het duurzaam en kwalitatief huisvesten van de buitenschoolse kinderopvang in Leffinge, en de mogelijkheid te bieden om haar erkenning uit te breiden.  BKO biedt nu kinderopvang aan 231 kinderen uit ongeveer 120 gezinnen. De kinderopvang is een belangrijk voorwaarde opdat ouders (flexibel) kunnen gaan werken.

Het aanbieden van een multifunctionele ruimte aan derden, zoals verenigingen uit Leffinge en het hinterland een stek kunnen vinden voor hun activiteiten.

Het aanbieden van een multifunctionele ruimte aan de twee scholen van Leffinge.

Uitvoering

Gemeentebestuur Middelkerke

Contactpersoon

Richard Doeven
Spermaliestraat 1
8430 Middelkerke
059 30 48 66

Locatie