Nestor 6.0

Categorieën

Jaar

2015

Provincie

West-Vlaanderen

Projectgegevens

Projectkost

96 257,60 euro

Promotor

OCMW Poperinge

Duurtijd

01/07/2015 - 30/06/2018

Maatregel

  • LEADER
  • Armoede en kwetsbaarheid

Plaatselijke Groep

PG Westhoek

Situering

Nestor 6.0 verwijst enerzijds naar de uitbreiding en toetreding van de 6de gemeente tot het zorgnetwerk dorpsdienst Nestor. Na de uitbreiding met Heuvelland in 2010 staat in 2015 de uitbreiding naar Mesen geprogrammeerd.

Nestor 6.0 verwijst anderzijds ook naar meer digitale toepassingen om een meer efficiënte en performante professionalisering van onze vrijwilligerswerking uit te bouwen met een doorgedreven registratiesysteem en een ambitieus vrijwilligersloket. 

Tenslotte wil Nestor 6.0 een nieuw concept uitwerken en in 6 dorpen experimenteren rond actief burgerschap, waarbij coördinerende vrijwilligers ingezet worden om het zorgnetwerk te verstevigen en de verjaardagsbezoekjes bij alle 80-plussers te organiseren.

Doelstellingen

  1. Realisatie van het zorgnetwerk in Mesen met alle basisdienstverlening die Nestor ook in de andere gemeenten garandeert: gratis dienstverlening, vervoer- en boodschappendienst, klusjes- en gezelschapsdienst, vrijwilligerswerking en verjaardagsbezoekjes bij elke 80-plusser.
  2. Een nieuw registratie- en facturatieprogramma bruikbaar voor alle zorgnetwerken + de aanzet voor een digitaal vrijwilligersloket bruikbaar voor alle gemeenten.

  3. De uitbouw van het concept “actief burgerschap” doorheen 6 experimentele fasen in 6 verschillende dorpen met als einddoel enkele best practises die kunnen gebundeld worden om verder uit te rollen in de andere dorpen van dorpsdienst Nestor evenals in andere zorgnetwerken, actief op het platteland.

Uitvoering

OCMW Poperinge

Contactpersoon

Bart Vallaeys
Veurnestraat 22
8970 Poperinge
057 33 33 00

Locatie