Opstart cultuur-historische en toeristische activiteiten

Categorieën

Thema

Toerisme

Jaar

2011

Provincie

Oost-Vlaanderen

Locatie

Vlaamse Ardennen

Assen

As 4

Projectgegevens

Projectkost

22.000,00 euro

Promotor

Parallel vzw

Duurtijd

01/01/2011 - 30/06/2013

Situering

Parallel vzw bestaat uit drie gediplomeerde regiogidsen en wil ook en voornamelijk cultuur-historische en toeristische activiteiten opstarten in de Vlaamse Ardennen-regio, met het platteland als één van de voornaamste activiteitsgebieden. Hierdoor krijgt de regiomarketingstrategie van Toerisme Vlaamse Ardennen een extern professioneel steuntje in de rug.

Doelstellingen

  • De bedoeling van de opstart van de vzw is om tijdens een periode van enkele jaren verschillende honderden inwoners van de Vlaamse Ardennen en bij uitbreiding heel Vlaanderen op een aangename en verdiepende wijze te laten kennismaken met de culturele troeven, de rijke geschiedenis en de huidige troeven van de Vlaamse Ardennen. Daarbij wordt voornamelijk het platteland en landschap in de kijker geplaatst. Het aanbod dient te beantwoorden aan de wens van Toerisme Vlaamse Ardennen om voor de actieve zinzoeker of onafhankelijke ontdekker een kwalitatief aanbod te ontwikkelen in het kader van het landschapstoerisme of het rondetoerisme, de twee productpijlers van Toerisme Vlaamse Ardennen.
  • Ook is het de bedoeling dat de toeristische invulling niet ontbreekt: het aanbod zal zodanig zijn dat mensen van buiten de regio en liefst voor een meerdaags verblijf worden aangetrokken. De activiteiten zijn te zien in een combinatie van lezingen (bv. op een vrijdagavond) en een daguitstap of wandeling (bv. op een zaterdagnamiddag). We zouden zelfs nog verder willen gaan door in samenwerking met de logiessector en Toerisme Vlaamse Ardennen pakketten/arrangementen te ontwikkelen waarin deze activiteiten zijn begrepen (bv. de Kolleblomme in Sint-Lievens-Esse die speciaal een lang aanrecht in hun keuken hebben geïnstalleerd voor kookworks te houden, waar ook zeer comfortabel kan worden gelogeerd in een voormalige stal en waar kan gewerkt worden met bio-producten. Tweede voorbeeld de Bed and Breakfast 't Schoon Leven in Zwalm die beschikt over een mooie authentieke bakoven. Maar ook andere logies met bepaalde troeven komen in aanmerking.)

 

Uitvoering

Parallel vzw

Contactpersoon

Maria Alena (Leen) EYNIKEL
Borstekouterstraat 52-1
9630 Zwalm
0475/519748