Parochiaal Ontmoetingscentrum De Kepper

Categorieën

Jaar

2017

Provincie

Oost-Vlaanderen

Locatie

Kruishoutem

Projectgegevens

Projectkost

454 545,00 euro

Promotor

vzw Interparochiale Werken Kruishoutem en Ooike

Duurtijd

01/10/2017 - 31/03/2020

Maatregel

  • Versterken omgevingskwaliteit en vitaliteit van het platteland door investeringen
  • Leefbare dorpen

Situering

Wij willen een nieuw parochiaal Centrum bouwen, ter vervanging van de huidige oude gebouwen. Hiermee willen we de samenlevingssfeer van het platteland in Kruishoutem en ruimer in de Vlaamse Ardennen helpen promoten. We zullen ons gebouw integreren in de levendige dorpskern van Kruishoutem met oog voor de waardevolle, ongeschonden landschappelijke omgeving.

Doelstellingen

  1. Wij bouwen een nieuw ontmoetings- en vormingscentrum, genaamd ‘POC. De Kepper’, met polyvalente ruimtes voor parochiale, socio-culturele, recreatieve en familiale doelgroepen en met een vaste stek voor het consultatiebureau van Kind en Preventie. - dit ter vervanging van het bouwvallig geworden huidig Parochiaal Centrum uit het einde van de 19e eeuw.
  2. ONS TE BEREIKEN DOEL: Het helpen promoten van de levenskwaliteit en de samenlevingssfeer van het platteland Kruishoutem - Vlaamse Ardennen.
  3. Wij willen ons gebouw integreren in de levendige dorpskern van Kruishoutem, bestaande uit een beschermde dorpssite (pastorij met grote tuin, kerkhof en kerk Sint-Eligius), het CC ‘De Mastbloem', aan de heraangelegde parking ’Nieuw Plein’, (zie foto Nieuw Plein), aan de gemeentelijke Sporthal en dicht bij het gemeentelijk speelplein voor kinderen.
  4. Door zijn directe grenzen met de rand van het platteland wordt ons Centrum ‘POC. De Kepper’ een toegangspoort voor fietsers en wandelaars langs trage wegen naar het rijk gevarieerde landbouwgebied over Wannegem-Lede naar de riviervallei Schelde- Oudenaarde.
  5. Wij willen de omgevende ruimtelijke ordening van ons project (parking en toegankelijkheid) afstemmen op het ongeschonden agrarisch landschap en integreren in de publieke ruimte van Kruishoutem.

Uitvoering

vzw Interparochiale Werken Kruishoutem en Ooike

Contactpersoon

Philemon Van Cleemputte
Pastorijstraat 15
9770 Kruishoutem
0474 52 04 51

Locatie