Pattelandsvensters: een andere kijk op de landbouw en het platteland

Categorieën

Thema

Toerisme

Jaar

2014

Provincie

Antwerpen

Locatie

Kasterlee

Assen

As 4

Projectgegevens

Projectkost

27.300,00 euro

Promotor

Gemeentebestuur Kasterlee

Duurtijd

01-01-2014 - 30-06-2015

Situering

Het gemeentebestuur Kasterlee dient samen met haar partners een geïntegreerd project in rond landbouw, cultuur, platteland en toerisme nl. “plattelandsvensters: een andere kijk op de landbouw en het platteland”.

Doelstellingen

Kasterlee is zowel een plattelandsgemeente alsook een toeristische gemeente. Vroeger werd een plattelandsgemeente enkel gezien als een productieruimte voor voedsel. Deze tendens is aan het veranderen en nu ziet men een plattelandsgemeente zowel als een productieruimte voor voedsel als een consumptieruimte waar het aangenaam vertoeven is. De mensen beschikken immers over meer vrije tijd. Dit samen met de toegenomen mobiliteit en de zoektocht naar het authentieke zorgt voor een toenemende recreatieve vraag in de plattelandsgemeenten, die uitloopgebied zijn voor de stadbewoners.

We willen de mensen laten kennismaken met de verschillende types van bedrijven en vooral de landbouwers die aan verdieping doen aan bod laten komen: de minder ‘knuffelbare’ landbouwbedrijven.  Deze bedrijven willen via voedselproductie een ‘goede’ beleving van het buitengebied kunnen waarborgen.

Uitvoering

Gemeentebestuur Kasterlee

Contactpersoon

Sofie Embrechts
Markt 1
2460 Kasterlee
014/84 85 19