Putteke Winter

Categorieën

Thema

Plattelandsonwikkeling

Jaar

2011

Provincie

Antwerpen

Locatie

De Lilse Bergen / Keiheuvel

Assen

As 4

Projectgegevens

Promotor

VZW DE LILSE BERGEN

Duurtijd

01/04/2011 – 31/12/2012

Situering

Winterwandeling langs uitgestippelde route over het recreatiedomein langs met kaarsen verlichte wegen. Op geregelde plaatsen is er animatie in de vorm van optredens, theater, muziek, statische taferelen, drank- en eetstandjes, enz. Het geheel kan gezien worden als een afsluitmoment van het jaar.

Over het gehele domein wordt een wandeling uitgestippeld van maximaal 3 km. De route wordt verlicht met potkaarsen en lichtjes in de bomen. Op geregelde plekken wordt voor randanimatie gezorgd. De route loopt door het hele domein en op een paar centrale plaatsen worden drank- en eetstanden voorzien.

De route eindigt op een centrale plaats (strand) waar eventueel een optreden of een groot vuur kan voorzien worden.

Doelstellingen

Het project heeft tot doel de mensen ook in de koude en stille winterperiode bij elkaar te brengen in een sfeer van gezelligheid.  In deze sfeer wordt het erfgoed dat ons allen bindt terug te berde gebracht en worden de deelnemers geconfronteerd met het verleden en het heden.Cultuur wordt betrokken via de diverse volksverhalen en toneeltjes.  De natuur wordt betrokken via de wandeling door het Kempense landschap van bos, water en heide.Deze juist gemixte combinatie moet laagdrempelig zijn waardoor eenieder een vleugje cultuur beleefd te midden van de natuur.

Contactpersoon

Van Bael Fons
Strandweg 6
2275 Lille
014/55.79.01