Schilderwerken Kapel van de Ossenweg

Categorieën

Thema

Cultuur

Jaar

2013

Provincie

Vlaams-Brabant

Locatie

Zoutleeuw

Assen

As 4

Projectgegevens

Projectkost

15 772,00 euro

Promotor

Kerkfabriek Sint-Leonardus

Duurtijd

01/01/2013 - 31/08/2013

Situering

Het project betreft het herschilderen van de binnenkant van de kapel van de Ossenweg eigendom van de kerkfabriek Sint-Leonardus van Zoutleeuw (opfrissing van het interieur).

Eind augustus 2013 zouden de werken afgerond moeten zijn, want op zondag 8 september is er de herdenkingsviering van de 475-jarige inwijding van de kapel (bedevaartsplaats) en 100 jaar kroning van het beeld van O.L. Vrouw. Ter gelegenheid hiervan zal een feestelijke viering worden georganiseerd.

Uitvoering van de werken: deels met vrijwilligers (muren schilderklaar maken en de muren schilderen) en deels met professionelen (om veiligheidsredenen nl plafond en gewelven schilderklaar maken en schilderen).

Communicatie:de feestelijkheden zullen worden aangekondigd in het parochieblad, op de website kerknet van de federatie Zoutleeuw-Geetbets, in de regionale pers en via huis-aan-huis folders.

Relaties met derden: onroerende erfgoed zal gevraagd worden om advies te verlenen omtrent de uit te voeren werkzaamheden (aangezien het een beschermd monument betreft).Toerisme Vlaams-Brabant en de toeristische dienst van de stad Zoutleeuw worden betrokken voor promotie. Het Comité van de Vrienden van het Kapellehof zijn betrokken voor het organiseren van de feestelijkheden. Dit Comité zorgt met de inzet van vrijwilligers voor het openhouden van de kapel (de kapel is elke dag van 8u tot 19u toegankelijk voor bezoekers), de bewaking, de zorg aan het interieur en de zorg voor de eredienst.

Doelstellingen

Met het project willen we de kapel attractiever maken, waardoor ze ook een nevenbestemming kan krijgen zoals lezingen, concerten … (cfr. Conceptnota van minister Bourgeois inzake de toekomst van de parochiekerken).

Kapel wordt nu al veel gebruikt voor huwelijken (omwille van het ideaal kader). Door de opfrisbeurt zal de kapel nog aantrekkelijker worden en meer regionale uitstraling krijgen (regio Hageland, Sint-Truiden)

De Kapel wordt ook gebruikt voor doopvieringen.

Uitvoering

Kerkfabriek Sint-Leonardus

Contactpersoon

Dominique Hayen
Budingenweg 61
3440 Zoutleeuw
011/78 42 66