Tuinfruit

Categorieën

Thema

Landbouw

Jaar

2014

Provincie

Antwerpen

Locatie

Kasterlee

Assen

As 4

Projectgegevens

Projectkost

50.164,77 euro

Promotor

Hoebenschot bvba

Duurtijd

01-01-2014 - 30-06-2015

Situering

De promotor wilt zijn kennis en ervaring over het kweken van lekker en gezond fruit uit eigen tuin of boomgaard en de verschillende rassn uit onze regio of daarbuiten met hun typische toepassingsmogelijkheden, die vroeger van generatie werd doorgegeven en nu voor een groot stuk is gegaan, opnieuw leren kennen aan het grote publiek, en doorgeven aan de volgende generaties.

 

Doelstellingen

Er is een duidelijke evolutie merkbaar waarin meer en meer mensen aandacht hebben voor de teelt en gebruik van gezonde en zelf gekweekte producten. Ook thema's als biodiversiteit en een gezond leefmilieu zijn actueler dan ooit en verdienen de nodige aandacht.

Als boomkwekers hebben we ons gespecialiseerd in rassenselectie en veredeling van fruitbomen en struiken. Onze focus ligt op ziekteresitente soorten die gemakkelijk door particulieren in eigen tuin gekweekt kunnen worden. Heel wat fruitrassen die van oudsher in onze streek (Kempense zandgrond) voorkwamen komen hiervoor in aanmerking. Ook geschikte nieuwe rassen en selecties worden opgenomen in het assortiment.

We willen deze kennis delen met vele geïnteresseerden en bieden het ganse gamma van fruitbomen en struiken te koop aan.

Uitvoering

Hoebenschot bvba

Contactpersoon

Geert Laenen en Marjan Denie
Lisseweg 18
2460 Kasterlee
014/46 08 00