Tweede fase toeristische signalisatie Vlaamse Ardennen

Categorieën

Thema

Toerisme

Jaar

2012

Provincie

Oost-Vlaanderen

Locatie

Vlaamse Ardennen

Assen

As 3

Projectgegevens

Projectkost

7.661,00 euro

Promotor

Toerisme Vlaamse Ardennen

Duurtijd

01/01/2012 - 30/06/2014

Situering

Het project wil een vervolg zijn op het voorgaand project 'Toeristische signalisatie Vlaamse Ardennen' dat in een basispakket van 42 toeristische infozuilen (waarvan 15 in PDPO-gebied) heeft voorzien. Door uitzonderlijke administratieve problemen met Toerisme Vlaanderen kon een 2de fase binnen het voorgaand project niet doorgaan ondanks voldoende budgettaire ruimte ingevolge een gunstige openbare aanbesteding. Met dit nieuw project als 2de fase voor de infozuilen wordt meer dan in de eerste fase aandacht gegeven aan het saneren van verouderde bestaande infoborden van diverse actoren die actief zijn geweest in de Vlaamse Ardennen. In totaal voorziet deze 2de fase opnieuw in 42 infozuilen waarvan 9 in het PDPO-gebied. Voor de andere infozuilen werd een leaderdossier ingediend.

Doelstellingen

Het basispakket  infozuilen (1 grote en 1 kleine zuil per gemeente en de 8 grote attracties) gerealiseerd in de 1ste fase verder uitbreiden over de hele regio met als doel:

  • het toeristisch aanbod beter en meer ontsluiten = informeren
  • bestaande signalisatie die aan vernieuwing toe is vernieuwen = saneren
  • uniformiteit over de hele regio nastreven = profileren

Het resultaat van dit project zijn 9 extra infozuilen die worden geplaatst ter vervanging van bestaande borden van de Geraardsbergse mattentaart (4 stuks) en 5 nieuwe locaties aan pittoreske dorpjes en toeristisch relevante attracties in het PDPO-gebied.

Uitvoering

Toerisme Vlaamse Ardennen

Contactpersoon

Wim Haesebeyt
De Biesestraat 5
9600 Ronse
055 38 86 35 of 0477 49 75 52