Uitbreiding en aanpassing van de landbouwfietsroute “Spek&Eieren”

Categorieën

Thema

Plattelandsonwikkeling

Jaar

2013

Provincie

Antwerpen

Locatie

MarkAnte Kempen

Assen

As 4

Projectgegevens

Projectkost

4 350 euro

Promotor

Landelijke Raad Hoogstraten

Duurtijd

01/01/2013 - 01/12/2013

Situering

Het project omvat het vernieuwen en installeren van  informatieborden ter vervanging van oude bestaande, maar versleten informatieborden langsheen de fietsroute bij de land- en tuinbouwbedrijven. Deze zullen de nodige informatie verschaffen over de activiteiten van de plaatselijke land- en tuinbouwbedrijven.  De oude borden staan er nog, maar zijn door weersinvloeden onleesbaar geworden en ook de informatie die erop vermeld staat, is al verouderd. 

De informatieborden zullen worden gedrukt door de firma Magelaan.  Vrijwilligers van de Landelijke Raad zullen deze borden bevestigen op hoogwaardig materiaal, goed bestand tegen slechte weersomstandigheden,  en deze zelf bij de land- en tuinbouwbedrijven plaatsen.  Verder zullen we ook in samenwerking met VVV Hoogstraten de fietsbrochure verder afwerken en in een 1000 exemplaren laten drukken, zodat deze aan de fietsers kunnen meegegeven worden om de route goed te kunnen volgen.  Deze fietsbrochures  zullen verkrijgbaar zijn bij het VVV-kantoor in Hoogstraten.

Doelstellingen

Meer recreatieve toeristen naar Hoogstraten trekken en ze informatie geven over de land-en tuinbouwactiviteiten in onze streek.  Laten zien aan de mensen dat land- en tuinbouw in Hoogstraten nog steeds aanwezig is en een groot aandeel heeft in de economische activiteit van Hoogstraten. 

De fietsers ook de mogelijkheid bieden om op hun weg landbouw- en tuinbouwproducten aan te kopen bij thuisverkopers die toch meer en meer aanwezig zijn bij de bedrijven.

Ook de horeca in Hoogstraten zal er wel bij varen.

We verwachten dat we ongeveer 500 tot 1000 extra recratieve toeristen per jaar kunnen aantrekken naar Hoogstraten.

Uitvoering

Adams Danny, Voorzitter Landelijke Raad Hoogstraten

Contactpersoon

Adams Danny
Achtelsestraat 93
2320 Hoogstraten
0479 78 77 09