Verbeteringswerken jeugdlokaal Korbeek-Lo

Categorieën

Thema

Basisvoorzieningen

Jaar

2012

Provincie

Vlaams-Brabant

Locatie

Korbeek-Lo

Assen

As 3

Projectgegevens

Projectkost

24.310,96 euro

Promotor

Gemeentebestuur Bierbeek

Duurtijd

01/01/2012 - 31/12/2012

Situering

De lokalen van chiro Korbeek-Lo zijn al enkele jaren aan renovatie toe. Het gebouw is van hout en dient jaarlijks een grondige behandeling te krijgen. Niettegenstaande blijkt na een eigen inspectie van de buitenstijl dat deze dringend ten gronde dient aangepakt te worden zodat deze niet verder degradeert en minder frequent dient onderhouden te worden. Niet enkel de gevel is in verval, ook de ramen en deuren van het gebouw zijn in slechte staat.

Bovendien is in het kader van het jeugdbeleidsplan 2011 - 2013 een rondgang met de brandweer georganiseerd om de brandveiligheid van de jeugdlokalen in de gemeente Bierbeek te controleren. Uit het rapport van de brandweer blijkt dat het plaatsen van een evacuatie- en brandalarm noodzakelijk voor de veiligheid van de kinderen en jongeren aanzienlijk zou verbeteren.

Doelstellingen

  • continuïteit voor de jeugdwerking (i.p.v. ramen en houtstructuur in verval)
  • veiligheid (evacuatie- en brandalarm) voor kinderen en jongeren tijdens de werking
  • uitstraling van de jeugdwerking (momenteel gebouwen in verval, geeft geen goede uitstraling voor buurtbewoners en ouders)
  • sporadisch gebruik van lokalen voor andere doeleinden zoals buurtfeesten of overnachtingen van jeugdwerkingen uit de buurt
  • kleine buurtfeesten of activiteiten kunnen veilig georganiseerd worden

Uitvoering

Gemeentebestuur Bierbeek

Contactpersoon

Dorpsstraat 2
3360 Bierbeek
016/46 87 77