vertelboekje met wandeling Drakenbos 'Op zoek naar het ei'

Categorieën

Jaar

2017

Provincie

Vlaams-Brabant

Projectgegevens

Projectkost

5 000,00 euro

Promotor

GEMEENTEBESTUUR Bierbeek

Duurtijd

14/10/2017 - 28/10/2018

Maatregel

  • LEADER
  • Streekidentiteit

Plaatselijke Groep

PG Hageland+

Situering

Dit project bestaat uit een vertelboekje met een kaart dat een rijk geïllustreerde vertelwandeling van 3,5 km voor kinderen van 5 tot 12 jaar over en in het ‘Drakenbos’ van Bierbeek aanbiedt. Met dit vertelboekje hebben ouders een spannend verhaal in handen voor een avontuurlijke, spannende en fantasierijke wandeling met hun kinderen terwijl ze samen de overweldigende natuur leren observeren. Onderweg houden ze halt bij een 10-tal stopplaatsen. Deze stopplaatsen worden aangeduid door middel van realistische foto’s. Bij elke stopplaats hoort een illustratie van een denkbeeldig(e) dier/ding/situatie dat je met de nodige fantasie kan waarnemen zoals bijvoorbeeld een luchtwolf tussen de kruinen van een bomengroep of een drakenhoofd in een omgevallen boomstam.

Doelstellingen

Met dit vertelboekje hebben ouders een spannend verhaal in handen om aan hun kinderen te vertellen terwijl ze samen een spannende, avontuurlijke en fantasierijke wandeling maken. Met deze vertelwandeling willen we de verteller en wandelaars stimuleren om de natuur met een creatieve blik te observeren.

Met deze wandeling willen we de wandelaars natuurlijk ook stimuleren om de overweldigende natuur en eigenheid van het Hageland, het Dijleland, Brabants Haspengouw en het Meerdaalwoud te ontdekken. Tijdens onze vertelwandeling die aan een holle weg bij de borre vertrekt, kruist de verteller en zijn wandelaars immers drie knooppunten (7, 70 en 71) die deel uitmaken van de Schavaaiwandeling, een suggestieroute op het wandelnetwerk Zuid-Dijleland. Zo nodigen we de wandelaars uit om ook Bierbeek en zijn ruime omgeving te ontdekken en zelfs ook de bruisende en cultuurhistorische universiteitsstad Leuven die slechts op een steenworp van Bierbeek ligt.

Uitvoering

GEMEENTEBESTUUR Bierbeek

Contactpersoon

Ingeborg Ruiters
Speelpleinstraat 8
3360 Bierbeek
016 46 14 00

Locatie