Wandelroutes “4 seizoenenpad”

Categorieën

Thema

Plattelandsonwikkeling

Jaar

2011

Provincie

Antwerpen

Locatie

Loenhout

Assen

As 4

Projectgegevens

Promotor

KVLV Loenhout

Situering

Om het 100-jarig bestaan van KVLV Loenhout niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, zijn we op zoek gegaan naar een blijvend en duurzaam initiatief.  Na rondvraag bij de leden ontstond het idee om een wandelroute uit te stippelen. Sportactiviteiten staan geregeld op ons programma, zo ook wandelen. We kozen bewust voor een korte en een langere route om het voor iedereen toegankelijk te maken. De weg is overal verhard en dus ook geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.
Het parcours blijft binnen ons dorp, het is immers onze bedoeling om Loenhout in de kijker te zetten. Wetende dat er een wandel-knooppunten netwerk op komst is ter streke van Neervenweg en Heiendweg, kozen wij bewust voor de andere kant van Loenhout.

Voor de bewegwijzering kozen we voor duurzame materialen : eco line kunststof palen (gerecycleerd materiaal).  Om kosten te besparen, hebben we onze route zo uitgestippeld dat we enkele rustbanken passeren die reeds geplaatst zijn door de gemeente. Zo hoeven wij hiervoor geen extra kosten te maken. Het plaatsen van de bewegwijzering zal gebeuren door Agro aannemingen, omdat Loenhout nog heel nauw betrokken is met de landbouw.

Als benaming kozen we “het 4-seizoenenpad”: op het platteland leef je meer betrokken met de seizoenen, elke periode heeft zijn eigen charmes. Wandelend langs onze routes beleef je zowel ons dorp als de natuur en de landbouw, op het ritme van de 4 seizoenen.

 

Doelstellingen

 

Op een actieve manier mensen samenbrengen, gezond voor geest en lichaam.

 

Contactpersoon

Ria De Bie
Sint Lenaartseweg 120
2990 Loenhout (Wuustwezel)
0478/488688