Water en Vuur in De Mouterij van de Kinderbrouwerij

Categorieën

Jaar

2016

Provincie

West-Vlaanderen

Projectgegevens

Projectkost

104 675,00 euro

Promotor

VZW De Fietseling

Duurtijd

01/10/2016 - 30/09/2019

Maatregel

  • LEADER
  • Streekidentiteit

Plaatselijke Groep

PG Westhoek

Situering

Het project zet voor de Kinderbrouwerij (gestart in juli 2012) een stap naar professionalisering. Dat gebeurt door een uitbreiding van de werking, die overigens mogelijk is door ook in ruimte uit te breiden, met de restauratie van de mouterij op dezelfde site als de brouwerij (die nu de Kinderbrouwerij herbergt). Het project wil van de Kinderbrouwerij een professionele speler maken in het aanbod van kindvriendelijk toerisme in de Westhoek en ook een nieuwe doelgroep aanboren, met name schoolgroepen.

Doelstellingen

  • De Kinderbrouwerij moet een professionele en significante speler worden in het segement kindvriendelijk toerisme in de Westhoek.

Hoewel kleinschaligheid of op zijn minst een menselijke schaal, de enige manier is om de authenticiteit van de site en de regio te bewaren, moet de Kinderbrouwerij toch een referentie worden voor het kindvriendelijk imago van het toerisme in de zuidelijke Westhoek. Ze moet  voldoende armslag creëren om professioneel te worden geëxploiteerd.  

  • De grote thema's van de Westhoek worden op een speelse manier vertaald naar de doelgroepen gezinnen met kinderen en schoolgroepen.

De streekidentiteit is in het verleden altijd de referentie geweest voor elke vorm van productontwikkeling in de Kinderbrouwerij, van een bescheiden zoektochtje tot het maken van een langlopende, ambitieuze tentoonstelling. Dat blijft een belangrijke doelstelling. De doelgroepn “gezinnen met kinderen” blijft de eerste en belangrijkste doelgroep en die kan nog veel uitgebreider worden bediend dan vandaag. Maar ook de talloze schoolgroepen die in de regio rond Reningelst (Westouter, Kemmel, Watou, Vleteren) het jaar rond aanwezig zijn, kunnen een extra inhoudelijke insteek die aspecten van de streekidentiteit benadrukt, best gebruiken. 

  • Een toekomst geven aan een groot, beschermd complex van onroerend erfgoed.

Nadat de brouwerij door de VZW een invulling kreeg die een toekomst biedt aan het gebouw en een betekenis krijgt voor vandaag en morgen, willen we ook de mouterij en de mouttoren in dit project integreren.

Uitvoering

VZW De Fietseling

Contactpersoon

Wim Chielens
Neerhofstraat 2
8970 Reningelst
057 33 53 19

Locatie