Zorg met streeksmaak

Categorieën

Jaar

2016

Provincie

Antwerpen

Projectgegevens

Projectkost

36 426,84 euro

Promotor

RURANT vzw

Duurtijd

01/01/2016 - 30/06/2018

Maatregel

  • LEADER
  • Streekidentiteit

Plaatselijke Groep

PG Kempen-Zuid

Situering

Zorg met streeksmaak wil een duurzame verbinding maken tussen de zorg- en de landbouwsector door de weg van het veld (de producent) tot op het bord (in de zorginstelling) te effenen. In een co-creatief proces werken we samen aan product- en maaltijdontwikkeling via aangepaste menu’s, proeverijen, smaakacties en de ontwikkeling van extra maaltijdbeleving. We brengen hindernissen en moeilijkheden in kaart en zoeken naar oplossingen. Aan de hand van regelmatige bijeenkomsten bekijken we verschillende aspecten die relevant zijn voor een verdere duurzame samenwerking.

Doelstellingen

‘Zorg met streeksmaak’ beoogt een duurzaam en overdraagbaar concept voor product- en maaltijdontwikkeling met lokale producten in de zorgsector. Vertrekkende vanuit een concrete casus wordt een analyse gemaakt voor het gebruik van hoeve- en streekproducten in zorginstellingen en wil dit project minstens één duurzame samenwerking tot stand brengen tussen lokale voedselproducenten en de warme keuken van een WZC of zorgcateraar (Lindelo in Lille of Veresto in Olen). Hierbij worden nieuwe menu’s ontwikkeld en tools aangemaakt voor een verbeterde smaakbeleving en oplossingen gezocht voor mogelijke belemmeringen bij de levering en gebruik van lokale producten.

Uitvoering

RURANT vzw

Contactpersoon

Wim Poelmans
Hooibeeksedijk 1
2440 Geel
014 85 27 07

Locatie