ZORGTOERISME MET ELEKTRISCHE (rolstoel-, en tandem-) FIETSEN

Categorieën

Thema

Toerisme

Jaar

2012

Provincie

Oost-Vlaanderen

Locatie

Vlaamse Ardennen

Assen

As 4

Projectgegevens

Projectkost

31.205,00 euro

Promotor

Vzw 't Sneukelwiel

Duurtijd

01/02/2012 - 01/05/2014

Situering

vzw 't Sneukelwiel wil het zorgtoerisme stimuleren door het ter beschikking stellen van diverse speciale elektrische fietsen zoals een elektrische duofiets en elektrische rolstoelfietsen.

Het project omvat de aankoop van deze elektrische fietsen, het begeleiden van het project door vrijwilligers en het uitlenen vna de fietsen en het promoten van het zorgfietstoerisme met de uitgave van een aangepaste folder.

Daarnaast wil de vzw samen met Toerisme Vlaanderen een bijkomende lus aan de Sneukelfietsoute maken richting Oudenaarde

We willen ook het toerisme aanwakkeren via (al of  niet begeleide) tandemritten voor groepen (teambuilding..) 

We willen ook samenwerken met de bestaande zorgtoerismeprojecten De Kleppe en De Pupiter.

 

 

Doelstellingen

Doelstelling van het project is (hoofdzakelijk) personen met beperking en ouderen te laten meefietsen of mee te voeren met de fietsen en te laten genieten van de natuur en het erfgoed in de Vlaamse Ardennen. Ons doel wordt bereikt als meer en meer groepen komen fietsen. Daar voor moeten we ons fietsenaanbod nog beter aan de allerzwaksten kunnen aanpassen. De doelstelling is zeker realistisch want heel wat groepen kennen reeds onze organisatie en komen reeds fietsen. Om met de allerzwaksten te fietsen is er heel wat spierkracht nodig en die ontbreekt vaak bij de (vaak vrouwelijke en/of oudere) begeleiders. Fietsen met een rolstoelfiets of duofiets is geen sinecure maar wel vrij lastig. We willen dit nog beter mogelijk maken door een aantal elektrische speciale fietsen in het aanbod te brengen. Dit doel moet op vrij korte termijn (tweetal jaar) kunnen bereikt worden.

Uitvoering

Vzw 't Sneukelwiel

Contactpersoon

Ottevaere Rik
Lindestraat 60
9790 Wortegem-Petegem
055/311614 of 0497/456294