Innovatie in beeld! Antiworteldoek tussen bessen en ander kleinfruit in Wielsbeke

Een machine ontwikkelen voor het leggen van een antiworteldoek tussen bessen en ander kleinfruit. Dàt is waar 4 Vlaamse kleinfruittelers naar op zoek waren. Via het EIP-project Sutainable Weedstrip werd een prototype van deze machine ontwikkeld. Christ Lavens van de stadsboerderij en zelfpluktuin O’Bio in Wielsbeke legt uit hoe de machine er kwam en hoe ze werkt (YouTube-filmpje).

 

PDPO III-steun 

Misschien bent u met een groep landbouwers ook op zoek naar een oplossing voor een vraagstuk waar u mee worstelt? Of hebben u en enkele andere collega-landbouwers innovatieve ideeën en concepten op het vlak van productie, verwerking en afzet van landbouwproducten? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor steun voor de oprichting van een EIP-operationele groep.

We houden u op de hoogte van wanneer de oproep start.

 

In maart 2020 wilden we tijdens een studiedag vier bedrijven een bezoek brengen Maar daar stak corona een stokje voor. De bedoeling van die studiedag was dat we een aantal concrete voorbeelden van investeringen en projecten gingen bezoeken waar door middel van een  innovatieve techniek, machine … ingezet wordt op het verhogen van deze weerbaarheid en verduurzaming.