Crelan reikt voor zesde keer Agri Innovation Awards uit

De coöperatieve bank Crelan heeft voor de zesde maal de Crelan Agri Innovation Awards uitgereikt. Met de innovatie-award beloont de bank afgestudeerde masters van wie de eindverhandeling bijdraagt “tot innovatie in de land- en tuinbouwsector binnen de krijtlijnen van een duurzaam landbouwmodel”. Voor de masters in de biowetenschappen en hun hogeschool bedraagt de incentive voor elk 1.500 euro, voor de masters in de bio-ingenieurswetenschappen en hun universiteit 2.000 euro. De prijs wordt afwisselend aan Vlaamse en Waalse studenten uitgereikt, dit jaar was Wallonië aan de beurt. 

Crelan wil duurzame innovatie stimuleren en beloont hogeschool- en universiteitsstudenten die in hun eindwerk innovatief werk afleveren. Crelan reikt de Agri Innovation Awards afwisselend in Vlaanderen en Wallonië uit. Dit jaar werden zes Franstalige masters in de bloemetjes gezet in de gebouwen van de ULg Gembloux Agro-Bio Tech die gastheer was voor het evenement. De prijsuitreiking werd voorafgegaan door een symposium over de bijdrage van de korte ketens binnen de landbouwsector aan de economische activiteit.

De laureaten en hun universiteit of hogeschool gingen niet enkel met een trofee, maar ook met een geldprijs naar huis. Voor de masters in de biowetenschappen en hun hogeschool bedraagt de incentive voor elk 1.500 euro, voor de masters in de bio-ingenieurswetenschappen en hun universiteit 2.000 euro. In totaal werden zes studenten gelauwerd. Crelan is ook sponsor van de BVLE-prijs (Belgische Vereniging voor Landbouweconomie) voor het beste doctoraatswerk, die tijdens hetzelfde event werd uitgereikt. 

Bron: VILT, 18 november 2016